Stjørdal kommune har en ambisjon om å være arrangementsby nr. 1. Det er sikkert delte meninger om de lykkes med den målsettingen. Men om vi ser på sist helg, er det ingen tvil om at de har noe på gang. Sjelden har vi sett så mange ulike arrangement i byen vår, og da har vi helt sikkert ikke oversikt over alle. VM i rallycross, NM-veka og kulturskolens sommeravslutning var kanskje de største og mest synlige i kommunen.

I helga var det rallycross-fest på Lånkebanen. Totalt var 1150 frivillige med på arrangementet på et eller annet vis. En som er glad for at dugnadsånden lever, er ordfører Eli Arnstad. Hun er mektig imponert over det som var lagt ned av arbeid der, og på de andre arrangementsstedene i kommunen. «Den her helga får arrangementsbyen Stjørdal kjørt seg. Jeg har sett litt på det, og mener at over 10 prosent av Stjørdals befolkning på et eller annet vis har vært med på å arrangere noe her i helga. Jeg er imponert over folks evne til å løfte sammen, sa ordføreren».

Mange har sagt at dugnadsånden ikke er som den engang var. Helgas tørn på Stjørdal motbeviser nok dette. Mange stjørdalinger og andre er villig til å bruke både fritid og ferie for å få til noe sammen. Det er storarrangementene HellRX og NM-veka et synlig bevis på. Når vi i tillegg vet at det ble arrangert en rekke andre arrangement samtidig, som Forramarsj, dalførecup, åpen dag i skytehallen på Skatval og helt sikkert mye mer, har det ikke vært fritidsproblemer for stjørdalingene denne helga. Nå blir helt sikkert ikke de kommende helgene like intens, men aktivitetsnivået vil fortsatt være stort.

Det å kunne løfte i flokk og få til noe sammen, gir en følelse av fellesskap og mestringsfølelse. Det har stjørdalingene nok en gang vist at de klarer i helga. Når Stjørdal samtidig viser seg fra sin aller beste side med sol fra skyfri himmel og temperaturer på opp mot 30 grader. Med TV-bilder som når hele landet, og i helga langt utenfor landegrensene, er dette Stjørdalsreklame som går langt utover potten som er satt av til markedsføring. Stjørdal begynner å få et navn i arrangements-Norge, og vi er sikre på at stadig flere større arrangement vil bli tildelt Stjørdal som en følge av dette.

Så alle som bidrar med et eller annet for å holde aktivitetshjulet i gang i Stjørdal. Stå på videre. Dere skaper minner, enten det er lokale, nasjonale eller internasjonale arrangement.