En helt ny verden skulle det bli i Malvik, om man bare fikk skiftet ut det styrende stell ved siste valg i fjor. Det nye regimet er tydeligvis godt i gang med å gjennomføre sine valgløfter, for ikke å snakke om eiendomsskatten som nå etter lovnad blir sterkt redusert og etter hvert lagt død !

Det er selvfølgelig forlokkende med slike deilige drømmer og lovnader før et valg. Men i tradisjon tro pulveriseres det meste kort tid senere - Welcome to the real world!

Overraskende nok har også de nye kostene «plutselig» oppdaget at alt har blitt så inn i hampen dyrt her i samfunnet. Dermed kastes en redningsplanke ut til eiendomsskatten, som fortsatt i overskuelig framtid får leve sitt trygge gode liv i Malvik

En venstrepolitiker har sågar filosofert seg fram til at denne skatten er så fantastisk og rettferdig, at den rett og slett bør dobles. Kanskje bør den tredobles i samme slengen, for å understreke hvor rettferdig den virkelig er, og ikke minst føles rundt omkring i de tusen hjem. Venstre ønsker også å innføre parkeringsavgift, fordi de er så miljøbevisste at de vil straffe alle kjøretøyer som står ubenyttet for lenge på stedet hvil.

En av de største innsparinger i kommunale utgifter blir nok etter varaordførerens forslag å erstatte de kommunale renholderne med robotvaskere. Det er jo alltid minst prakk og støy å kutte nederste på stigen, især når det viser seg at den uhørte lønnsadelen blant renholderne sprenger alle budsjettrammer.

Roboter er vel og bra, men også disse trenger tilsyn. Kanskje kunne det være en ide å plusse på med nok en ordfører på heltid for vedlikehold av robotvaskere? For slike kostnader nevnes sjelden da de tydeligvis er fredet og holdes utenom budsjettene, på lik linje med utgifter til sprengfulle rådhus som dekkes opp fra den utømmelige «Sareptas krukke» , eller skattebetalerne som de også kalles.

Men nå ser vi flere blink i tunnelen. Kan det være roboter på vei til de fleste funksjoner og stillinger i Malvik mon tro?

Trond Kvendbø Svingen