I tirsdagens utgave av Bladet kunne en lese at badeidyllen Storvika blir uten kiosk i sommer. Det eksisterende bygget er av en slik forfatning at det ikke er tilrådelig at noen jobber der. Bygget har vannskader og det er også registrert muggsopp inne i lokalene. At det ikke er noe egnet arbeidssted, har vi stor forståelse for.

Men det som virker veldig lite gjennomtenkt, er at kommunen ikke har noen plan B for området fram til et nytt bygg står klart for å servere is, brus og andre varer til den store mengden med stjørdalinger som bruker nettopp Storvika som sin badeplass. En trafikkteller i området, viser at det var 52.000 passeringer i Storvika bare i 2022. Det gir 150 passeringer hver dag om vi ser hele året under ett. Det betyr at besøkstallene er langt høyere i sommerhalvåret, og ikke minst når sola titter fram.

Folk har virkelig hamret løs på tastaturet etter at det ble kjent at Storvika blir uten kioskmulighet denne sommeren. Ingen skjønner noe av at det ikke er mulig å finne en midlertidig løsning for å sikre badegjestene en forfriskende is på en godværsdag. Det kan vi si oss enig i. Men mye tyder på at toget for 2023 allerede er gått. For å kunne drive salg ved et statlig sikret friluftsområde, er det litt av en papirmølle som skal passeres. Sannsynligvis vil dette ta alt for lang tid å løse, slik at en midlertidig løsning først vil være godkjent etter at badesesongen for de fleste av oss er over.

Det som nå uansett blir viktig, er at man gjør en skikkelig jobb med å finne framtidas løsninger for Storvika. Storvika har en historikk som overgår de fleste badeplasser, og potensialet ved denne perlen er enorm. Ut i fra engasjementet som har vært på saken de siste dagene, er det i hvert fall mange som har gode ideer om hva plassen bør bli. Vi håper derfor Stjørdal kommune og lokalpolitikerne bruker sommeren og høsten til å bli enig med seg selv om hva de ønsker å legge i potten for å gjenskape Storvika som en optimal badeplass for stjørdalinger og tilreisende. Det er i hvert fall ingen tvil om at Stjørdal er så heldig å ha en av de aller fineste badestrendene i hele Trøndelag. Da fortjener innbyggerne at det legges ned en innsats for å få på plass en infrastruktur som Storvika fortjener.