Her på Vikhammer har vi fått, tja det jeg vil karakterisere som kanskje verden fineste ungdomsskole. Selv om jeg i planleggingsfasen var sterkt imot at den skulle plasseres der den står i dag. Men den biten er nå historie, og jeg syns det ble superflott og jeg blir glad hver gang jeg kjører forbi å tenker, dette fortjener jaggu ungdommene, og alle de ansatte i skoleverket. Nok om det.

Også har vi Viksletta Arena, den er liksom hjerte i klubben Malvik IL. Der spilles det kamper for både store og små. Her starter mange drømmer om å bli som, Hegeberg, Ronaldo, Messi osv. Det er herlig å se entusiasmen til barna og ungdommene på banen.

Laila Bøkestad Nilsen. Foto: Borgar Sagbakken

Men i Malvik har vi ikke bare fotballspillere og de som drømmer om å bli om å bli den neste fotballstjernen. Vi har også akrobater, turnere som elsker å svinge seg rundt på ei stang, henge i et tau og snurre rundt på ett huskestativ, eller bruke basketballbanen. Jammen er vi heldige der også på Vikhammer, for disse apparatene har vi rett bak fotballbanen, bak målet i tillegg. Er ikke det flott? Jeg syns det er fabelaktig. Det er bare en hake ved det, og den haken er kjempestor. Den ligger rett bak målet til fotballbanen. Det finnes ikke snev av sikkerhetsnett bak målet, det eneste som er der er reklameskilt. Tenk dere en seniorkamp på dame- eller herresiden, det blir fyrt av ett skudd mot mål som går i ca 70 til 100 km/t i timen. Det er en rimelig knallhard ball. Og tenk dere hvis en av barna våre som leker bak fotballbanen får den i hode. Det blir vanvittige konsekvenser jeg ikke har lyst til å tenke på engang. Det er ikke sånn i Malvik at det bare er det barnet og dens familie som blir rammet av skadene som blir påført dette barnet. Det er også han/hun som skøyt den ballen og dens familie, samt at det er ett helt lokalsamfunn som blir hardt rammet.

I Malvik har vi ingen å miste uansett, i Malvik vil vi ikke ha det sånn at vi skal spare ca. 70.000 kroner på barns sikkerhet med tanke på sikkerhetsnettet. Vi kan heller ikke være bekjent av tilstanden med tanke på lyktestolpene på Viksletta. Vi kan heller ikke være bekjent av at det sies at vi ikke har penger til å prioritere dette. Jo, dette har vi penger til, selv med ett stramt kommunebudsjett, så har vi penger til dette, og vi har penger NÅ.

Dette er ikke et innlegg hvor jeg skal fri til en eneste velger, dette er ett innlegg som går på at jeg er redd for at vi gjør noe med dette for sent. Og da kan vi ikke reversere hendelsen, da er gjort, gjort. Og det må og ønsker jeg å forhindre. Vi snakker mye om forebygging og hvor viktig det er, her har vi en superkonkret ting som ikke koster all verden, men som kan forebygge og forhindre stygge skader og ulykker på. Det holder ikke at kommunedirektøren svarte på min interpellasjon med at dette ikke haster nok. Jo det haster nok.

Med vennlig hilsen

Laila Bøkestad Nilsen

Nestleder i Malvik Arbeiderlag