- Jeg syns Stjørdal Drilltropp har gjort en god figur her i Twirling-EM. Det viser at vi har gode utøvere, og at vi har prestert bra, sier Jørn Tore Hanssen, leder i Stjørdal Drilltropp.

I påsken stiller troppen i EM i Twirling. Mesterskapet går Kroatia, og deltakerne fra Stjørdal stiller både i solokonkurransene og i troppskonkurransen.

Detaljer avgjør

Ifølge Jørn Tore Hanssen ligger det mye arbeid, øving og terping på detaljer bak prestasjonene.

- Jentene trener tre ganger i uken. Dessuten har vi en øvingshelg i måneden. I drill er det små detaljer som avgjør, og jentene må terpe og terpe for å få det til å sitte. Det at vi ble tatt ut til EM, viser at vi har gjort ting riktig, sier Jørn Tore Hanssen.

Steg for steg

Stjørdal Drilltropp har bygd seg opp, sakte, men sikkert etter at den ble dannet i 2008. I 2014 hadde troppen én deltaker i EM, og året etter hadde den en deltaker i VM. I 2015 fikk Stjørdal Drilltropp med to utøvere til EM, og i år altså tre solister og en helt tropp på åtte utøvere.

Ikke finale

Jørn Tore Hanssen kan ennå ikke fortelle hvilke plasseringer jentene fra Stjørdal Drilltropp har oppnådd. Resultatene blir nemlig kjent først sent søndag ettermiddag eller kveld.

- I solistklassene deltar det 20 utøvere, og åtte av dem går til finalen. Dit kom ingen av våre. Men det at lille Stjørdal Drilltropp klarer å stille med egen tropp i EM - det er stort! sier Jørn Tore Hanssen.