Odd Petter Haugseth, primus motor og koordinator for Matdagene står midt i folkevrimmelen på Torget og ser at starten på todagers Matdager er en suksess.

- Dette er veldig bra. Femti utstillere. Ikke en benk ledig på Torget, også er det smekkfullt i Gågata. Her spises det sushi, det spises spekemat, drikkes kaffe og øl fra Granås. Utrolig artig å se at folk trives. Ser at det er mange som spiser lunsjen sin ute i dag. Ellers er det mye folk som kommer fra Trondheim i løpet av dagen, sier Haugseth.

Hele kvelden

Det er program til langt utpå kvelden.

- Vi holder på til klokka seks. Halv sju går stjørdalsbandet Malt på scenen her påi Torget og de spiller til halv ni i kveld. Da tar Blues-jammen i Gågata over. Det er noe utover hele kvelden. De fleste bodene på torget har åpent til halv ni. Hele Torget er en skjenkesone, hvor folk kan kjøpe seg drikke. Dette skal oppleves at dette er noe som er bra, sier en meget fornøyd Odd Petter Haugseth.

Frukt til barna

Fosslia barnehage benyttet sjansen til å få en smakebit i teltet til Bama. F.v Johanne, Lorents, Siri Reitan, Ylva, Agnes, Tage, Ingrid Bjørnevik, Håkon, Sverre, Sander, Lenea og Kristin Lehne. Foto: Richard Bakken

Midt i gågata kom et innrykk av barnehagebarn ved teltet til Bama.

–  Jeg har spist jord, eple, gulrot og melon. Melon var best, sa Sverre fra Fosslia barnehage. Han og resten av gjengen fra barnehgen hadde forsynt seg fra en buffe med frukt og grønnsaker.

–  Vi har i alle fall hatt et par hundre barn innom, sa Roar Vold fra Bama.