Lager fiskeplass for rullestolbrukere

Fiskeplassen begynner ta form. Etter hvert kommer det ei flytebrygge for enda bedre adkomst til vannet.   Foto: Privat

New Articles

Alf Egil Haugen i Meraker Jeger- og Fiskerforening forteller at fiskeplassen er snart ferdig. Dammen ligger til venstre for E14 når man kjører den siste langstrekka før Teveldalen.

- Vi har kommet bra langt med arbeidet ved Skurdalsvolldammen i Teveldalen. Dette er en gammel demning som ble brukt til fløting av tømmer. Her har vi lagt på grus og stein for å lette adkomsten ned til dammen. Der er det anlagt ei brygge. Den fungerer utmerket fiske, men det kan være noen utfordringer når vannstanden er liten. Da er det fort en meter til vannkanten, men det skal være mulig å kaste med fiskeredskap for bryggen.

- Når blir dere helt ferdig?

- Vi er ikke helt ferdig ennå. Det må til noen dugnader først. Det er meningen at det skal bli montert ei flytebrygge, slik at man kommer litt lengre ut i dammen. Det er også laget stoler for å sitte på.

- Er det sikkert for rullestolbrukere?

- Ja, det er anlagt en stokk på kanten mot vannet som sikring.

- Hvorfor har dere laget denne plassen?

- Det er stor parkeringsplass med toalett i nærheten. Også kjenner man på det at man begynner å bli litt gammel. Vi er noen som har snakket om dette i flere år. Vi må lage oss en plass, hvor vi kan dra når helsa setter sin begrensning. En av oss sitter i rullestol, så man bør være forberedt, sier Alf Egil Haugen.