Museet ønsker at folk skal bli bedre kjent med den historiske Prestegårdshagen. Det er Jon Jullum som har vært leder av prosjekt Prestegårdshagen, som står for vandringen. Han vil fortelle om hagen og inviterer til en guidet omvisning.

I Prestegårdshagen finnes både arboret, gamle stauder, rosebed, mange potetsorter og en nyttehage.

Femten mål med plener, trær, blomster, vannspeil, lekeplasser, smie, paviljong med museum og et spisested på området, må vel sies å være et godt tilbud til publikum.

Parkens historie strekker seg 190 år tilbake i tida helt fra 1825 da sokneprest Hieronymus Heyerdahl anla parken som i dag har blitt en allbrukspark.

Jon Jullum mener Prestegårdshagen har vært mye større en den vi ser i dag. Kanskje oppimot femti mål der den strakte seg nedover mot elvebredden. Gravinger viser gjerdet som strekker seg ut til elva.

Billetten til vandringen inkluderer også inngang på utstillingen «Er det noe å samle på?» i fjøset ved museet på Værnes.

I Prestegårdshagen vises også fotoutstillingen «Stjørdalsglimt». Og her finnes Barnas museums-sti med spørsmål og aktiviteter. På låven er det åpent hos Gammeltraktorens venner på søndager. I Værnes kirke er det omvisning tirsdag ti fredag og på søndag.