Det gjør hun i forbindelse med arrangementet «Sykt press – om kropp og helse», som fem ulike sanitetsforeninger i Stjørdal står bak.

Helsesista, som heter Tale Maria Krohn Engvik, skal sammen med lege Kari Løvendahl Mogstad snakke om kroppspresset som råder i dagens samfunn.

Skjønnhetstyranniet

– Flere og flere unge og voksne føler et kroppspress. Det kan føre til store konsekvenser som for eksempel psykisk helse og mobbing. Skjønnhetstyranniet er slik at man skal være perfekt hele tiden. Målet er å sette fokus på problemstillingen gjennom dette foredraget, sier Kristin Johansen, nestleder i Stjørdal Nye Sanitetsforening.

Foredraget finner sted i Kimen kulturhus onsdag 2. mai.

Helsesista er hele Norges helsesøster i sosiale medier, hovedsakling på Snapchat. Med sine rundt 40.000 følgere kan hun lett nå ut med viktige budskap til dagens barn og unge. Hun har ett års permisjon fra jobben som helsesøster i Oslo kommune. På sin hjemmeside skriver Helsesista at hun har et hårete mål om å øke den psykiske helsen til norsk ungdom.

– Dette klarer jeg ikke alene, men jeg tror på at om alle vi som jobber mot dette målet, løfter hverandre og vårt budskap, når vi enda flere, skriver hun.

Håper på bra oppmøte

– Jeg håper både ungdommer, voksne og fagfolk møter opp i Kimen 2. mai, sier Kristin Johansen, som legger til at de jobber med å få på plass en pauseartist også.