– Jeg blir nok sikkert litt nervøs når det kommer publikum i salen, men jeg gleder meg mest og tror det blir artig, sier Emilie Stamnes Kjesbu.

Sammen med 22 andre 6.- og 7.-klassinger fra Lånke driver hun i disse dager en intens øving til premieren på årets Litj' Lånkerevy på onsdag 21. mars.

– Jeg skal være med både på en sketsj, en monolog og en sang.

– Hva er artigst med revyen?

– Alt er artig, sier Emilie Stamnes Kjesbu.

Saken fortsetter under bildet.

Marthe Nygård (t.v) legger sminke på Emilie Stamnes Kjesbu, som skal spille dammel dame i en sketsj. Foto: Bjørn Fuldseth

Tiende gang

Årets oppsetning er den tiende i rekken siden oppstarten i år 2000.

– Men unntak av de to første årene har vi hatt Litj' Lånkerevy annethvert år. Et populært tiltak i bygda som mange vil være med på. For to år siden var det hele 45 påmeldte unger. Det gjorde at vi for første gang satte et maksimumsantall på 30 deltakere i år. Vi endte på 23, og det er vi godt fornøyd med, sier Marthe Nygård i Lånkerevyen.

– Hvorfor satte dere en grense?

– Både for at alle skal få være med på noen nummer hver på scenen, og fordi at vi rekker å bli bedre kjent men hver enkelt. Grunnen til at vi endte med 23 er nok fordi vi setter ganske strenge krav til at ungene må ofre mye av tiden sin til revy og prioritere bort andre ting mens øvingsperioden pågår.

Mange talenter

– Finner dere noen revytalenter blant de unge revyspirene?

– Vi ser flere talenter. Både i sketsjer og sanger er det noen som glimter til på hvert sitt vis. Ellers må jeg si at det er en dyktig, ivrig og energifull gjeng vi har i år. De er gode til å ta imot beskjeder og de gjør det de blir satt til. Så er det bare å glede seg, sier Marthe Nygård.