Det har vært den store snakkisen etter at første episode ble sendt i vinter. Nå er NRK-serien nominert til Gullruten 2018 som beste dramaserie.

– Det er utrolig kult. Jeg hadde ikke tenkt på Gullruten i det hele tatt. Det er selvfølgelig kjempeartig, sier Emma Bones (18) til Bladet.

Vikhammerjenta spiller karakteren Camilla, som er datteren til rollefiguren Helena. Sistnevnte spilles av Ane Dahl Torp og er Norges første kvinnelige fotballtrener for et herrelag på toppnivå.

– Knalltøff konkurranse

«Heimebane» er nominert sammen med «Aber Bergen», «Skam» og «En natt».

– Det er knalltøff konkurranse. Skam har jo eksplodert helt, og de to andre er også gode kandidater, sier Bones.

I tillegg er Ane Dahl Torp nominert som beste kvinnelige skuespiller og Axel Bøyum som beste mannlige skuespiller.

– Jeg har hatt flest scener med de to i serien, og det er sykt stort at de er nominert. Jeg er heldig som får jobbe sammen med så dyktige folk, og jeg er glad på deres vegne. Begge fortjener det, mener Emma Bones.

18-åringen har fått merke kjendisstatusen på kroppen. Sist fredag var hun gjest på TV-programmet Senkveld sammen med kollega Axel Bøyum.

– Det var rart å være i studioet, sitte i sofaen og ha blikket fra Harald Rønneberg og Thomas Numme på seg. Jeg så en del på programmet før. Det gikk bra tror jeg, sier hun og smiler.

Henvendelsene har vært mange siden serien kom på TV-skjermen. Hun får mange meldinger på mobilen og på Facebook, i tillegg til at folk kommer bort til henne på gata.

I gang med sesong 2

– Det er litt ekstra trykk like etter at episodene er sendt på TV. Det er bare trivelig. Jeg må si det er litt rart at flere vet hvem jeg er nå, sier Bones, som er godt i gang med sesong 2 av «Heimebane». Hun håper dette er starten på en stor skuespillerkarriere.

– Jeg håper at jeg kan få flere jobber etter hvert, og har veldig lyst å leve av å være skuespiller.