Jobben med European Blues Challenge er så vidt over, men arbeidet med årets bluesfestival er allerede godt i gang. Derfor er det en glede for for festivalsjef Kjell Inge Brovoll å kunne offentliggjøre at Lisa Mills kommer tilbake på scenen på Hell.

– Jeg opplevde Lisa Mills for aller første gang sommeren 2017, og ble veldig fasinert over det hun leverte fra scenen. Da bestemte vi oss for å gjøre et forsøk på å få Lisa til Blues in Hell allerede samme høst. Det var ikke lett, men vi klarte det til slutt. Og den jobben vi la ned der, var virkelig verdt det, sier Brovoll.

Nærmest et folkekrav

Tilbakemeldingene etter konserten var mange, og de var udelt positive. Ønsket om å få henne tilbake var sterke.

– Har nesten følt det som et folkekrav å få henne tilbake. Vi i Blues in Hell har ikke for vane å hente folk tilbake mange ganger. Men med Lisa Mills gjør vi et unntak. Når ønsket om en retur til Hell var gjensidig, var det ikke vanskelig å si ja til dette, fortsetter en alltid entuasiastisk Kjell Inge Brovoll.

Lisa Mills har vært artist en årrekke, men det er først de senere årene hun virkelig har fått sitt gjennombrudd på den interasjonale musikkhimmelen. Hennes unike miks av folk-blues, country, gospel og soul er helt i verdensklasse.

– Makan til opptreden og mottagelse skal man lete lenge etter, og gjennom de siste 10 årene har vi aldri fått så mange tilbakemeldinger fra publikum og samarbeidspartnere om å få tilbake artister som Lisa Mills, sier Brovoll.

Fortsetter på Scandic

De siste bluesfestivalene har blitt arrangert på Scandic Hell. Det skal også høstens festival, selv om styret fortsatt ikke har gjort noe endelig vedtak om at de flytter fra Hell Stasjon på permanent basis.

– Årets festival blir på Scandic Hell. Vi trives der og plassen passer oss bra. Derfor skal vi tilbake i høst, og det med musikk fra fire scener, sier Kjell Inge Brovoll.

Han lover også nye artistslipp i tida som kommer.

– Vi jobber kontinuerlig med nye artister til årets festival, og det er ikke utenkelig at neste slipp vil skje senere denne måneden. Vi er godt i gang med å få på plass artistene, og vi har som mål å booke om lag 30 artister før vi er ferdige, avslutter Brovold.

Med Lisa Mills på plass, er han i hvert fall trygg på å ha oppfylt førsteønske for en rekke blues-enstusiaster.