Dette koret er i storform foran helgas jubileumskonsert

Cappella feirer sine 15 første år med festforestilling i Bruket kulturhus.

Malvik-koret Cappella har øvd mye de siste ukene og ser fram til søndagens jubileumskonsert i Bruket kulturhus.   Foto: Privat

Kultur

– Vi har jobbet med gamle og nye sanger i lang tid, og er vel forberedt til søndag. Vi er i storform, understreker lederen i koret, Anne-Britt Østeraas.

Førstkommende søndag holder koret jubileumskonsert i Bruket kulturhus i Hommelvik for å feire sine 15 år. Realiteten er at de har holdt på i 16 år, men den planlagte konserten i fjor høst ble utsatt av ulike årsaker.

Inviterte gjester på scener

Cappella så dagens lys for første gang i begynnelsen av mars i 2002. Den gang besto koret av 16 sangere, og det var to mostadmarkinger som tok initiativet. I åtte-ni år øvde de i kapellet i Mostadmark før de flyttet til Hommelvik. Nå er det Bruket kulturhus som er øvingsarena hver torsdag.

– I dag er vi 26 sangere fra Trondheim, Hommelvik, Mostadmark og ellers i Malvik. Vi ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen, og vi er spesielt på utkikk etter menn. Der er det potensial til å få med flere enn dagens fire, sier Østeraas, som selv har vært med i Cappella siden 2006.

Koret har invitert med seg gode venner og artister til å stå på scenen i Bruket søndag. Felles for alle er at de på en eller annen måte har vært med og bidratt i det som har skjedd de siste 16 årene.

Torstein Fosmo, Mildred Marita Ramberg Røthe, Maria Moen Nohr, Trude Bekkavik og Kvitter fra Knotten skal alle bidra i jubileumskonserten, mens konferansierjobben deles mellom Viggo Valle og Rune Solli.

Billetter

– På noen sanger synger vi sammen med de inviterte gjestene, mens vi synger andre sanger alene. Det blir en variert konsert, og jeg håper mange kommer og feirer denne dagen sammen med oss, sier Anne-Britt Østeraas.

Onsdag ettermiddag var det solgt i overkant av 80 billetter. Billettene fås kjøpt på hjemmesiden til Malvik kommune, ved oppmøte på servicetorget i kommunen eller du får mulighet til å kjøpe i døra i Bruket på søndag.