StjørdalMidt-Norske NaturFotodager er et samarbeidsarrangement mellom Bio Foto Midt-Norge og Stjørdal Foto. Tidligere år har arrangementet blitt arrangert i Trondheim. I år er det utvidet og flyttet til Lokstallen i Stjørdal.

– Det er fjerde gang vi arrangerer naturfotodager i Trøndelag. Tidligere har vi hatt arrangementet bare på en dag, men nå fyller vi hele helga med fokus på naturfoto, sier Einar Hugnes, som er leder i Bio Foto Midt-Norge.

Mange foredrag

Med på fotodagene har arrangørene fått med seg en rekke kjente naturfotografer til å holde foredrag.

– Listen med foredragsholdere er lang og variert. Vi skal ha elleve ulike foredrag gjennom helga. Der stiller alt fra kjente nasjonale naturfotografer som Kai Jensen og Tom Dyring, til vår egen Grethe Lindseth fra Stjørdal.

I tillegg til mange foredrag vil det også være utstilling i Lokstallen.

– Stjørdal Foto vil også være til stede med gode messetilbud gjennom helgen. De vil også ha med seg representanter fra alle de store fotoleverandørene, som vil gi tips og råd til valg av fotoutstyr. Både for den erfarne naturfotograf, og for alle de hobbyfotografene rundt om som har lyst på noen tips, sier Hugnes.

Saken fortsetter under bildet.

Tre hvalrosser på et flytende isflak utenfor kysten av Svalbard. Foto: Dag Røttereng

Fra knips til nordlys

Grethe Lindseth fra Stjørdal er den eneste lokale foredragsholderen på Lokstallen i helga. Hun skal fortelle sin fotografiske reise fra hun startet som hobbyfotograf for fem år siden til et av nordlysbildene hennes ble valgt som statsministerens julekort i fjor.

– Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera for fem år siden. I foredraget jeg har kalt «Fra knips til nordlys» skal jeg vise veien jeg har gått og at det ikke er uoverkommelig å lære seg å ta bilder selv om man starter i voksen alder, sier Grethe Lindseth.

Saken fortsetter under bildet.

Dette nordlysbildet fra Steinvikholmen ble valgt som statsminister Erna Solbergs julekort i fjor. Foto: Grethe Lindseth

Åpent for alle

Helgas fotodager er åpen for alle.

– Man trenger ikke å være naturfotograf for å ta turen på Lokstallen i helga. Alle fotointeresserte er velkommen. Arrangementet er gratis, og vi forventer besøk fra hele regionen, sier Einar Hugnes.