Forestilling i Lokstallen

Inspirerte til å danse

De ferske danse-pedagogene Kristina Elise Lefstad og Ina Winther fikk 30 elever å undervise i to dager.

Fra venstre: Danseinstruktørene, Kristina Elise Lefstad og Ina Winther fikk prøve seg på det de er nyutdannet til med Sandra Louise Johnsson, Tonje Christine Øverby, Hedda Mathilde Dullum, Nancy Børstad og 21 dansere til.  Foto: Line Mette Finnøy

Foran f.v. Sandra Louise Johnsson, Nancy Børstad og Tonje Christine Øverby i siste danseøkta. Foto: Line Mette Finnøy  Foto: Line Mette Finnøy

Kultur

De to som har startet Heilar Dansekompani sammen med en kollega fra Klæbu, ville gi noe tilbake til Stjørdal, etter at kommunen ga dem stipend. Derfor inviterte de til to dager gratis workshop i blant annet jazzdans.

– Det har vært skikkelig morsomt, og litt utfordrende også for oss, sier Ina Winther og Kristina Elise Lefstad. Begge har tatt Bachelor i jazzdans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole (NDH).

Viser seg fram på lørdag

De delte inn de påmeldte danserne i tre grupper etter interesse og ferdigheter, og de har holdt på fra formiddagen til klokka halv fem i to dager.

– Vi har blant annet øvd på en sekvens fra forestillingen «Prosjekt Holmgang», som vi viser i Lokstallen i Stjørdal lørdag. Det tror vi blir litt artig, for dem som har vært med, og som kommer for å se på. De vil nok kjenne igjen sekvensen. Vi har i grunnen lært bort det vi selv synes er artig og nyttig, sier Kristina Elise Lefstad som legger til at de håper det kommer mange folk og ser på.

Spennende gjensyn

–Det skikkelig artig å se hvorda Ina igjen og hvordan hun har utviklet seg siden vi så henne sist. Vi har lært mye. Hjelpsomt i forhold til hvordan man skal gjøre de forskjellige bevegelsene. Det er fint å se hva som har blitt utav det, særlig siden vi skal dit, på NDH, sier Sandra Nancy Børstad og Hedda Mathilde Dullum om workshopen.

Alle på denne siste gruppa, siste dag var samstemte om at det hadde vært to inspirerende dager i danseboksen på Kimen.