Prestmoen kulturpark hadde for å si det forsiktig plass til langt flere da familiekonserten startet lørdag ettermiddag. Kun rundt 70 personer var til stede for å se og høre lokale kulturprofiler som Jhohans, Marthe Nygård, Lånke Kor-All og Christer Nilsen. I tillegg opptrådte den tidligere nordiske mesteren i trylling, Carrera, med sine magiske evner underveis i forestillingen.

Spinnville Christer Nilsen sørget for en god dose humor som konferansier under familiekonserten på Prestmoen. Foto: Frank Skaufel

- Stjørdalingene er trege. De etterlyser at det skal skje mer, men når noe foregår sitter de heller hjemme i godstolen, sier Torstein Hope.

- Plass til mange flere

Han spiller keyboard og trekkspill i Jhohans, og er én av mange som har lagt ned en god del arbeid for at dansehelgen på Prestmoen skal bli en suksess. Det hele startet med familiekonserten, mens lørdag kveld er det Rune Rudberg Bans som spiller opp til dans.

- I fjor hadde vi rundt 100 på familiekonserten og 500 totalt. Vi håper på det samme i år, men det er plass til så mange flere, sier han.

Spinnville Christer Nilsen sørget for en god dose humor som konferansier under familiekonserten på Prestmoen. Foto: Frank Skaufel

Prøveprosjekt

Arrangørene bak dansehelgen har gitt prosjektet fem år på å bygge seg opp. Det betyr at hvis det ikke blir en suksess innen den tid, blir det hele lagt ned i skuffen for godt. Det spesielle er at dansefestivaler er svært populært andre steder både i Midt-Norge og resten av landet.

- I fjor gikk vi i minus. Vi har lagt oss på et nivå prismessig hvor vi ikke ønsker å skremme bort folk, og i tillegg foregår arrangementet innomhus slik at været ikke har noen betydning. Vi gir ikke opp ennå, så får vi se etter fem år, sier Hope.

Han innrømmer at kulturarrangementer er vanskelig i Stjørdal.

- Jeg har snakket med mange innen lokalkulturen i Stjørdal, og alle sier at det er tungt å drive kultur i Stjørdal. Stjørdalingene må ta seg selv i nakken, sier Hope.

Torstein Hope (bak t.h.) og de andre i Jhohans hadde håpet på flere tilhørere under familiekonserten på Prestmoen. Foto: Frank Skaufel