Korpsmusikk forener unge og voksne musikere. Foto: Ivar Værnesbranden

Ida Regine Brissach fra Trondheim trosset regnet for å nyte korpsmusikken på den store felleskonserten med lokale korps utenfor Kimen kulturhus på lørdag. Hun legger på ingen måte skjul på at hun elsker korpsmusikk.

- Bare det å høre korpsmusikk skaper en egen atmosfære, syns jeg. Jeg blir så glad, av det, sier Ida Regine Brissach.

Styrker immunforsvaret

Det er lurt å spille i korps. Det fører nemlig med seg utrolig mange fordeler, ifølge konferansier Geir Ulseth, som også er daglig leder i Region Trøndelag av Norges Musikkorps Forbund. Man blir smartere av å spille i korps, det styrker immunforsvaret, og korpsmusikere er mindre borte fra jobb!

- Den som skal ansette noen, gjør lurt i å spørre aktuelle kandidater om de spiller i korps, forkynte Geir Ulseth utover forsamlingen av ivrige korpsmusikere og korpsentusiaster som hadde samlet seg foran Kimen kulturhus i anledning konserten som markerer at vi er inne i Musikkorpsenes år.

Musikkorpsenes år

2018 er nemlig utpekt til å være nettopp Musikkorpsenes år. Det er 100 år siden Norges Musikkorps Forbund ble stiftet. Samtidig kan Forsvarets musikkorps feire 200 år i år.

Og alder er ingen hindring, ihvertfall ikke når det gjelder korpsmusikk. Korpsene som deltok i konserten bød på et bredt repertoar som spente over alt fra moderne poplåter, over swingende jazz og til taktfaste militærmarsjer.

Hvem har vel ikke ved en eller annen anledning hørt "Gammel jegermarsj"?

Robust bevegelse

Mange nordmenn har et forhold til korpsmusikk. 600.000 nordmenn har på et eller annet tidspunkt spilt i korps. Og en tredjedel av Norges befolkning har tilknytning til en eller annen som spiller i korps.

- Oppslutnignen om korpsbevegelsen svinger, naturlig nok. Men her i Stjørdal har vi fortsatt en robust korpsbevegelse, fastslo Geir Ulseth mellom numrene som ble framført for et lydhørt publikum foran Kimen kulturhus.

Og når korpsmusikken ljomet utover plassen, brød ingen av de mange frammøtte seg om regndråpene som falt!

Musikere fra Østre Stjørdal Janitsjar spiller så det svinger! Foto: Ivar Værnesbranden