– Det var derfor nærmest en selvfølge å si ja

Ole Vig samarbeider med Trondheim Symfoniorkester.

Elisabeth Silseth (t.h.) og Bjørnhild Roel er lærerne som fungerer som primus motor i prosjektet.   Foto: Karl Erik Andresen

Kultur

Når det verdenskjente stykket Carmina Burana settes opp i Olavshallen i Trondheim, står musikklinja på Ole Vig Videregående på scenen.

Sammen med andre musikkskoler i Trøndelag skal musikklinja på Ole Vig være kor til TSO (Trondheim Symfoniorkester) sin vår-satsning. Hele 58 elever tar turen fra Stjørdal til Trondheim den 11. og 12. april neste år for å underholde publikum i Olavshallen.

Elisabeth Silseth og Bjørnhild Roel er lærerne som fungerer som primus motor i prosjektet. Silseth forteller at henvendelsen kom fra TSO, etter at de var med på prosjektet SAGA. Et prosjekt der det trønderske orkesteret spiller musikk fra fantasiens verden.

- Det var en skikkelig suksess må vi innrømme. Spesielt når vi får tilbakemeldinger om at det sitter menn i 50-årene på første rad og gråter. Det har absolutt gitt mersmak til de elevene som bidro på den konserten. Det var derfor nærmest en selvfølge å si ja når TSO kom med dette tilbudet nå, forteller Silseth.

Ivrige elever

Hun forteller at det var stor begeistring blant elevene da nyheten ble presentert før sommerferien, og flere av de elevene som var ferdige på skolen ønsket gjerne å komme tilbake for å bli med på denne oppsettingen.

- Jeg tror nok vi er den skolen med flest antall elever av de som skal være med. Så vi er dessverre nødt til å si nei til de som ikke lenger er elever ved skolen. Selv om det hadde vært fantastisk gøy å ha de med, sier hun.

Prosjektet blir en sentral del av pensum, og det øves ukentlig i tiden fram mot konserten. Silseth forklarer at de har fordelt de ulike oppgavene blant klassene, der for eksempel tredje klasse har fått ansvaret for stemmeøving og lignende.

Utsolgt forestilling i fjor

- Det blir mye forberedelser i de neste seks månedene. Vi ser på dette som et tverrfaglig musikalsk prosjekt med flere utfordringer vi er nødt til å jobbe med. Det er blant annet ekstremt sangteknisk krevende med den standarden som forventes av oss, og det gjør det ikke lettere at tekstene er på tysk-latinsk, forteller hun.

Bilettsalget til forestillingen er allerede i gang. Silseth anbefaler de som vil oppleve konserten om å kjøpe billett allerede nå.

- Det ble jo utsolgt i fjor, så om du ønsker å se denne forestillingen kan det være lurt å sikre seg billett allerede nå, sier hun.