Sang og musikk for de aller minste

– Sang og musikk til små barn legger et viktig grunnlag for resten av livet.

Mette Stene Ertsgaard (til venstre) og Ann Kristin Andersson starter på sitt fjerde år med «Musikk ved livets begynnelse».  Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

– Vi merker at barna konsentrerer seg og er til stede når de blir omgitt av sang, musikk og lyder. Vi tror musikk i tidlig alder er med på å utvikle hele sanseapparatet til barna, sier Ann Kristin Andersson og Mette Stene Ertsgaard, som går på sitt fjerde år som lærere for kulturskoletilbudet «Musikk ved livets begynnelse».

To parallelle kurs

For de aller minste barna fra 0–12 måneder, starter kurset allerede torsdag, mens for de litt eldre barna fra 1–2 år starter kurset på tirsdag.

– Innenfor aldersgrensene er det veldig forskjell på hvor gamle man er før man starter på kursene. De yngste er kanskje bare fire uker gamle. Dette er et tilbud som går i sykluser på åtte uker, men det er også mulig å komme med underveis hvis det er plass, sier de to lærerne.

Viktig samspill

Kursholderne fremhever at kursene er like viktig for foreldrene som de er for de små barna.

– Det at barnet får høre mors og fars stemme er viktig. Det skaper en trygghet for barna. Sammen med det gode samspillet som oppstår mellom både barna og barn, foreldre og barn og lærere og barn, vil vi si at disse kursene kan legge et grunnlag for barna som de vil nyte godt av resten av livet.

– Dette er et kurs der både mor og far kan delta?

– Vi har både mødre og fedre som kommer med barna sine. Og forhåpentligvis vil det skjerpe lysten til å bruke musikk på hjemmebane også, sier Ann Kristin Andersson og Mette Stene Ertsgaard.