Gir seg som dirigent etter 34 år – har erstatteren på plass

I 34 år har Bernt-Egil Øren Olsen dirigert Haraldreina og Kvislabakken skolekorps, korpsene som for flere år siden smeltet sammen til ett skolekorps. Nå før sommerferien legger han ned taktstokken.

Dirigent Bernt Egil Øren sier takk for seg som dirigent for Haraldreina og Kvislabakken skolekorps etter 34 år.  Foto: Jan Erik Sundøy

Kultur

– 34 år er nok for meg, og sikkert også for korpset. Årene har gått fort, det har vært en fantastisk god tone hele veien, sier Olsen.

Også musiker som overtar

Det er ikke en ukjent innen korpsmusikken som overtar taktstokken. Ny dirigent blir Geir Ulseth.

– Dette er jo gammelkorpset mitt. Spilte sjøl i Kvislabakken i 10 år, fra 75 til 85. Har ei datter med i korpset i dag. Måtte spørre henne først om det var greit at pappa kom og ble dirigent i korpset. Det var helt ok, sier Ulseth, som overtar etter at sommerferien er unnagjort.

Blir med litt i kulissene

– Fram til overtakelsen blir jeg å henge litt rundt dem. Blant annet blir jeg med på korpstur til Røros i sommer, og så overtar jeg etter hjemkomsten, sier Ulseth.

Ulseth dirigerer i dag Nidaros Brassband og Skatval Hornmusikklag. Jobben er å være daglig leder i Norges Musikkorps forbund Trøndelag, med kontoradresse Trondheim. På kontoret han styrer eller dirigerer er det 2,7 årsverk.