Allerede 500 i kø for kulturskoleplass

Mette Stene Ertsgaard synes det er gledelig at så mange vil starte på kulturskolen.  Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

Alle som har meldt interesse for kulturskoleplass må re-søke innen 1. mai for å beholde plassen sin i køen.

– Det er en del som har søkt på kulturskoleplass i løpet av skoleåret. Alle som har søkt før 1. januar må oppdatere søknadens sin for å beholde plassen sin i køen, sier Mette Stene Ertsgaard ved Stjørdal kulturskole.

Den ordinære fristen for å søke plass til kulturskolen er 15. mai, så fristen på onsdag er bare for dem som står i kø fra før.

Populært med dans

– Hvilket fag er det mest kø på?

– Det er helt klart mest kø på dans, og da mest innen barnedans. Det har vært sånn de siste årene. Samtidig som det er gledelig at vi har så stor søknad til kulturskolen, skulle vi gjerne ha hatt muligheten til å ta inn alle som ønsker det. Men sånn er det ikke.

Det er pr. i dag rundt 800 elever som fyller de drøyt 1200 plassene ved kulturskolen.

– Det er mange elever som har flere plasser. Særlig er det sånn innen dans, der man gjerne er med både på jazz, klassisk, fordypning og andre kurs. For at vi skal få fram de virkelig gode elevene og de som vil nå lengst innen sitt fag, må også tilbudet legges til rette for at de skal greie det, sier Ertsgaard.


– Jeg drømmer om å danse på operaen

Mia Helene Eide (18) er en av hele seks nominerte til Drømmestipendet fra Stjørdal. Hun drømmer om å få jobb som danser ved Den Norske Opera & Ballett.

 

Nye fag

Det er også noen nye fag på trappene, som kulturskolen håper å få startet opp til høsten.

– Vi har opprettet et kurs i skapende skriving. det har ikke fått søkere ennå, så vi håper at det kan komme innen fristen. Ellers har vi fått tilskudd til å kjøpe inn oboer. Dette er et instrument vi ikke har hatt tilbud på tidligere, og som vi allerede har søkere på til høsten.


Stjørdal kulturskole lanserer et nytt tilbud - Skapende skriving

Skal stimulere til skrivelyst og ytringskultur blant unge i Stjørdal.

 

Det er ikke like stor søknad til alle fag, og noen instrument det tidligere var lange ventelister på, har nå blitt mer tilgjengelig.

– Vi ser faktisk en nedgang på bandinstrument som gitrar og trommer, så her er det en fin mulighet for å komme seg inn på en av de instrumentene. Det er også litt mindre søknad på treblåsere enn tidligere, sier Mette Stene Ertsgaard.


Fabelaktig Sound of Music-forestilling

Sterke prestasjoner i alle ledd. Barn, voksne, profesjonelle og amatører skapte magi i Kimen.