Vibeke skildrer hverdagen på Gaza-stripen

Vibeke Harper kommer til Kimen førstkommende lørdag for å lese fra boken «Under dronene» som hun har oversatt til norsk.  Foto: privat

Kultur

Vibeke Harpers møte med en palestinsk forfatter endte med at hun nå har oversatt boka.

Lørdag leser Vibeke Harper fra og snakker om boken «Under dronene» fra Gaza, som hun har oversatt til norsk.


 

Det er Stjørdal SV som inviterer til åpent møte om den sterke og kritikerroste dagboken fra Gaza på biblioteket i Kimen kulturhus.

Militært angrep

Forfatteren Atef Abu Saif er født og oppvokst i en flyktningleir i Gaza by. I boken «Under dronene – Dagbok fra Gaza» beskriver han Israels militære angrep på Gazastripen sommeren 2014, der over to tusen palestinere drept.


 

Saif overlevde. Han skriver om familie, kjærlighet og hverdagsliv under angrepet.

Dyp fortvilelse

«Under dronene» er oversatt til norsk av Vibeke Harper, som kommer fra Hell, og er utgitt på Spartacus forlag. Hun forteller om hvorfor hun ville oversette boken:

– Etter over ti år med personlige erfaringer fra området, og jevnlig kontakt med folk som lever der, kjenner jeg en dyp fortvilelse over at verdenssamfunnet fortsetter å la Israel holde på slik de gjør. Dermed føltes det svært meningsfylt å oversette Atef Abu Saifs dagbok fra Gaza til norsk. Atef forteller en menneskelig historie som sjelden når ut: Bak apartheidmuren Israel har bygget rundt Gaza, er det over to millioner helt vanlige mennesker, som deg og meg, sier Harper som lørdag gjester Kimen.