Får besøk av trekkspillstjerner

Kuligaen og Sauligaen er klar til å bidra på søndagens trekkspillkafé i samfunnshuset i Gudå sammen med trekkspillstjernene Håvard Svendsrud og Øyving Farmen. 

Kultur

Søndag inviteres det til trekkspillkafé i Meråker. Foruten unge lovende fra egen bygd, kommer trekkspillstjernene Håvard Svensrud og Øyvind Farmen.

Førstkommende søndag må du ta turen til samfunnshuset i Gudå om er glad i trekkspillmusikk. Da inviteres det til trekkspillkafé, med både glade amatører og profesjonelle musikere på scenen.

- Det er Ælgligaen og Strøms orkester som arrangerer trekkspillkafé. Her skal det være trekkspillmusikk i mange former, og vi håper selvsagt mange tar turen, sier Katrine Høttmon, primus motor for det meste som skjer innen trekkspill i fjellbygda.

Stjerner på besøk

Trekkplastret søndag er trekkspillduoen Håvard Svendsrud og Øyvind Farmen. Duoen har spilt sporadisk sammen i over 20 år, og er nå ute på en konsertturné der Meråker er ett av stoppestedene.

Første avdelingen med duoen blir mer en vanlig konsert, etter på lover Svendsrud og Farmen mer improvisasjon og vil være litt løsere i snippen.

Lokale orkester

Foruten at Ælgligaen og Strøms orkester skal opptre, vil ytterligere to sammensetninger fra Meråker bidra på trekkspillkvelden i Gudå.

- Kuligaen og Sauligaen vil være med på konserten, og de gleder seg veldig til å få vist fram de kan og det de har lært. Så det blir en kveld med mye forskjellig trekkspillmusikk. Ikke skal de unge få oppleve mye trekkspillmusikk, men de skal også få spille litt sammen med profesjonelle musikere, fortsetter Katrine Høttmon, som forteller at Ælgligaen har lovt å introdusere alle musikalske gjester på sin egen måte.

Som seg hør og bør når det inviteres til kafé, blir det kaffesalg og muligheter for å få noe å bite i.