Jeg ble dratt inn i et miljø som er direkte helseskadelig for Knudsen og Ludvigsen, men det har vært forferdelig artig

Øystein ”Knutsen” Dolmen og Espen ”JameOne” Sørli (t.v.) , to helt ulike kunstnere, har jobbet sammen om felles bilder de siste tre årene. Nå er de med som to av fire kunstnere under kunstfestivalen på Midtsandtangen.  Foto: Einar Hugnes

Kultur

Over 100 møtte opp under vernissage og åpninga av årets kunstfestival ”Lys & refleks” i verkstedbygget på Midtsandtangen i Malvik lørdag. En av de fire kunstnerne denne gangen er Øystein ”Knutsen” Dolmen.

Da Øystein Dolmen fikk ordet under åpninga, startet han med ”Hallo, hvordan står det til?”. Spontant svarte alle tilhørerne med neste strofe i den kjente sangen fra Knutsen og Ludvigsen. Mange hadde nok kommet for nettopp å oppleve Øystein Dolmen i fri dressur under åpninga. Og, det fikk de! For her satt latteren løs hos mange da Øystein forklarte om det tre år lange samarbeidet med grafittikunstneren Espen ”JameOne” Sørli”.

Saken fortsetter etter bildet

Festivaleier Bjørg Eigard kunne vise fram noen bilder hun også hadde laget sammen med Øystein Dolmen og Espen Sørli.  Foto: Einar Hugnes

- Jeg ble dratt inn i et miljø som er direkte helseskadelig for Knudsen og Ludvigsen, men det har vært forferdelig artig, sa Øystein om samarbeidet med Espen.

Dekorerer vegger

Sammen stilte de ut mange nye bilder i det helt nye utstillingsrommet i verkstedbygget på Midtsandtangen. For bildene av de to fikk dominere i dette rommet, mens de to andre utstillerne under årets festival Guttorm Nordø og festivaleier Bjørg Eigard fikk vist sine kunstverk i to andre rom.- For tre år siden dekorerte vi en hel vegg sammen i Oslo som var fem etasjer høy. Den eneste veggen jeg har dekortert tidligere, var en vegg på 16 kvadratmeter på St. Olav. Da ble jeg bedt om å fjerne signaturen jag hadde malt nederst i høyre hjørne. Der stod det Håkon Bleken. Jeg tenkte jeg skulle hjelpe han litt, forklarte Øystein.

Morsomt samarbeid

- Det er veldig morsomt å jobbe sammen med Øystein. Jeg, i likhet med mange andre, er vokst opp med Knutsen og Ludvigsen. Egentlig er det litt surrealistisk å jobbe sammen om felles bilder, sier Espen.Øystein og Espen forklarte litt om hvordan de jobber, da vi fikk tatt et ”morobilde” av de to foran et ikke helt ferdig bilde. Bildene er blitt til ved at Espen først har brukt sprayboksene sine. Deretter har Øystein avfotografert dette på sin IPad, for så å tegne en kladd på IPaden. Til slutt har han overført sine strektegninger på det felles bildet.

Knutsen og Ludvigsen er 50 år

Neste år er det 50 år siden Knutsen og Ludvigsen først ble lansert. Det er dette jubileet som opptar Øystein Dolmen mye for tida. Han jobber med den andre animasjonsfilmen, med tittelen ”Knutsen og Ludvigsen og det store dyret”.

Saken fortsetter etter bildet

June Myrenget Fossback (f.v.), Ann-Iren Lindbak og Inga Wahlberg var tre av svært mange som likte mye av det de fikk sett under åpninga av årets kunstfestival på Midtsandtangen. Særlig bildene Øystein Dolmen og Espen Sørlig hadde laget sammen, falt i smak hos de tre.  Foto: Einar Hugnes

- Det er masse folk som har planer for neste år. Det blir vel å henge seg på vogna og klippe snorer, tenker jeg, sier en smilende Øystein ”Knutsen” Dolmen.

Bildene som Øystein Dolmen og Espen Sørlie har laget sammen og som er utstilt på Midtsandtangen ei hel uke framover, er av mer normal størrelse. Dette er forøvrig første gang de to stiller ut felles bilder under en kunstfestival i Trøndelag.


Stor interesse for kunstfestival

65 møtte på åpningen av kunstfestivalen ”Lys & Refleks” på Midtsandtangen. I løpet av uken forventer kunster og initiativtager Bjørg Eigard flere hundre besøkende.


Mere samarbeid

I tillegg til disse bildene, har de også samarbeidet om å lage noen bilder sammen med Bjørg Eigard. Hun jobber mye med trådgrafikk. Bildene fra dette samarbeidet er også med på årets festival.

Den fjerde utstilleren, Guttorm Nordø, har med malerier og litografier under årets kunstfestival. Han hadde dessverre ikke anledning til å være tilstede under åpninga.

Kunstneren Pia Skog Hagerup holdt åpningsforedraget, der hun særlig tok for seg kunstbegrepet. Tre unge dansere bidro til at åpninga av årets kunstfestival ”Lys & refleks” fikk en vakker start.

Saken fortsetter etter bildet

Pia Skog Hagerup (t.v.) stod for åpninga av årets ”Lys & refleks” i det nye rommet i verkstedbygget på Midtsandtangen.   Foto: Einar Hugnes

Fornøyd festivalleder

Det er kunstneren Bjørg Eigard, bosatt i Hommelvik siden 1990 men opprinnelig fra Bardufoss, som står bak denne kunstfestivalen, som hun nå gjør for sjuende året på rad.

- Kjempeartig at det kom så mange på åpninga. Det tror jeg er rekordmange på de årene vi har holdt på. Når jeg velger ut kunstnere, ser jeg på variasjon og ting jeg har sett. Dessuten er jeg opptatt av å utfordre. Da blir disse festivalene en artig miks. Jeg har lyst til at folk skal oppdage at kunst er mye forskjellig, forklarer Bjørg Eigard.

Kunstfestivalen ”Lys og refleks” på Midtsandtangen er åpen hver dag fram til og med kommende lørdag.

Tre unge dansere bidro med vakker dans som det første innsalget under åpninga av kunstfestivalen.  Foto: Einar Hugnes