Konsert fra operasjefens stue

Kultur

Nå skal det serveres operasvisker og lystige anekdoter fra operasjefens stue. Det hele sendes direkte på bladet.no.

Det er Opera Trøndelag og Opera Trøndelags Venner som samarbeider om denne intimkonserten, som sendes direkte søndag kveld klokken 20.00.

Fra venstre: Eva Holm Foosnæs, Torodd Wigum, Emilie Nicoline Nilsdatter Almaas, Nina Sætherhaug og Lars Eggen er klare for konsert hjemme hos operasjefen.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

– Utgangspunktet for at denne konserten kom i stand var at Opera Trøndelags venner opprinnelig skulle ha et arrangement rundt denne tiden der fjorårets vinner av talentprisen, Emilie Nicoline Nilsdatter Almaas, skulle kvittere med konsert. Denne konserten ble avlyst, og erstattes med denne nett-konserten, sier operasjef Lars Eggen.Etter et forslag fra dirigent Torodd Wigum, om å holde konserten hjemme i stua hos operasjefen i Svalaveien i Trondheim, koblet også Opera Trøndelag seg på og samarbeider om konserten. «La Svala» ble selvfølgelig navnet på arrangementet.

Operaperler

I tillegg til talentprisvinneren deltar også Nina Sætherhaug og Lars Eggen med sang, mens Eva Holm Foosnæs sitter ved klaveret.

– Torodd Wigum er også med. Han vil prate litt løst og fast foran hvert nummer fra et «Skavland-hjørne» vi har innredet i stua. Han vil fungere som en konferansier, som presenterer kjente operaperler fra operetter og operaer, men også noe hentet fra ulike musikaler. Det vil stort sett bli presentert kjent og kjørt stoff, sier Eggen.– Verdens viktigste dialog

Operasjefen har, sammen med sin kone Eva Holm Foosnæs, innredet sin egen operasal hjemme hos seg. Der har de også hatt noen intimkonserter tidligere, men aldri uten publikum.

– Vi har et stort operapublikum i Stjørdal og Trøndelag, og det blir aldri det samme å holde en konsert uten dem. Samspillet mellom sanger og publikum er verdens viktigste dialog. Når det er sagt, blir det spennende å prøve dette nye konseptet. Her treffer vi andre typer publikum, samtidig som at vi år ut til mange som ikke har mulighet til å komme seg på konserter og forestillinger ellers.

For Opera Trøndelag er det også et viktig poeng å kunne holde aktiviteten oppe for å gi jobb til sine frilansere.

– Det er viktig at vi kan bidra til å gi frilanserne våre jobb også i den situasjonen vi er i for tiden. Det har hele tiden vært et mål for Opera Trøndelag å gi jobb til lokale sangere og musikere. Da er det fint å kunne gjøre det nå også, sier operasjefen.

Strømmes direkte

«La Svala» strømmes direkte både på www.bladet.no og på Opera Trøndelags Venner sin facebook-side.

– I stedet for å vippse inn penger, oppfordrer vi publikum til å melde seg inn i venneforeninga. En forening som både står for egne arrangement og som bidrar til å bygge opp under operainteressen i regionen, sier Lars Eggen.

Konserten sendes søndag 10. mai klokken 20.00.


Han blir sjef for Opera Trøndelag

I barndommen var Stjørdal ensbetydende med oldemorens vørterøl og en lettere angst for krig. Nå er det sjefsjobben i Opera Trøndelag som trekker den nybakte trebarnsfaren Lars Eggen (34) tilbake til byen.