Se konsert – nytt talent viser seg fram

Konsert Trøndelag Operas venneforening

Kultur

Søndag er det klart for ny konsert hjemme i stua til operasjefen. Et nytt operatalent får vist seg fram.

– Vi gjentar suksessen og holder ny konsert hjemme fra stua vår, sier operasjef Lars Eggen.

Rett etter nedstengingen i fjor vår ble det strømmet en konsert hjemme fra stua til Eggen og Eva Holm Foosnæs i Trondheim. Da som nå, i samarbeid med Opera Trøndelags venner.

Du ser konserten i videovinduet øverst i saken!

– Det ble veldig godt mottatt den gangen og venneforeningen fikk mange nye medlemmer etter konserten. Vi stiller stort sett med samme mannskap denne gangen også. Den eneste nye er Sivert Jullumstrø, som ble tildelt venneforeningens talentpris i fjor. Han overtar for forrige års vinner, Emilie Nicoline Nilsdatter Almaas, som var med på forrige konsert.

Ellers består laget i Nina Sæteherhaug og konferansier Torodd Wigum i tillegg til husvertene.

Når mange

Selv om nyhetens interesse rundt konserter strømmet på nett ikke lenger er like stor, ser Opera Trøndelag nytten av å gjennomføre den slik forestilling.

– Vi når mange flere gjennom denne typen konsert enn om vi skulle gjort en live. Konserten strømmes i samarbeid med Bladet og Opera Trøndelags venner, og vil bli tilgengelig søndag kveld. Dessuten slipper vi å tenke på alt det smittevernsstyret vi etter hvert har blitt så vant med, sier operasjefen.

Smakebit fra Czardasfyrstinnen

På konserten vil det blant annet bli noen smakebiter fra årets storoppsetning, Czardasfyrstinnen, som har premiere torsdag 22. april i Kimen kulturhus.

– Det er vanskelig å vite helt hvordan det blir med Czardasfyrstinnen ennå, men vi håper at det blir åpnet for inntil 200 tilskuere igjen innen den tid. Det er også det vi tar høyde for med tanke på billettsalg også, sier Lars Eggen.