Denne helga var årets store forestilling for danseelevene ved Stjørdal kulturskole. Mette Stene Ertsgaard ved kulturskolen forteller at det var både nerver og forventninger i salen og på scenen i helga.

– Vi har en årlig danseforestilling hvert år i juni. Her er alle de drøyt 300 danseelever i alderen 4 til 19 år med. I år hadde vi tre fullsatte storsaler i Kimen kulturhus. Fire danselærere har jobbet knallhardt fram mot dette hele semesteret, og bortimot 150 foreldre har vært i sving før, under og etter forestilling. Vi er så stolte av elevene våre, av danselærerne våre, og så glade for det gode samarbeidet med foreldreforeningen KULDANS.

Se bildeserien i toppen

Store kontraster

Før jul jobber danserne med teknikk og etter jula jobbes det med koreograf og dette ble vist frem i forestillingen.

– Det gikk stort sett knirkefritt og det var stor stemning, både i salen og på scenen. Det var store kontraster fra de unge 4-åringene som danser for første gang foran et publikum til de som er 19 år og har danset hos oss i 16 år, og gjør sin siste opptreden. Jeg vil si at nivået på danserne er høyt og vi har en snitt som går videre i på høyere utdanning innen dans. Her har vi alt fra de som danser en gang i uka til de som danser seks ganger i uka, pluss at de går på danselinja ved Ole Vig videregående skole.

God reklame

Hun forteller at forestillingen er god reklame for danselinja.

– Jeg tror nok at det er veldig mange som gledet seg til å ta på seg kostymet. Å ikle seg kostymet gjør noe med dansen og uttrykket, sier Ertsgaard. Hun forteller at de har med noen gutter, men skulle gjerne hatt med flere.

– Vi vil veldig gjerne ha med flere gutter, for da blir dansen enda mer kuul, sier Ertsgaard.