Det sier Halvard Andresen, daglig leder i Stjørdalsbryggeriet.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at porteren fra Stjørdal ville komme på pallen i den internasjonale Nordic Beer Challenge 2016 i København. Nå er det klart at det ble gull.

Beæret

–  Har ikke helt gått opp for oss, men nå har vi vært konstant samtale med bransjefolk og bryggere her i dag, og de understreker alle betydningen av å få sånne utmerkelser. Den er kjemestor, et kvalitetsstempel. Disse internasjonale prisene henger høyt. Det er 19 fagdommere, og svært strenge bedømmig. Så vi er mildt sagt både overrasket og veldig, veldig glade. At et bryggeri med en så kort historie som oss oppnår en sånn utmerkelse er en fjær i hatten. Det er Mikael Slettedahl som har laget oppskriften - med litt hjelp fra kaffegutta i Langøra brenneri. Han må få æren for det her, sier Halvard Andresen.

Kaffe fra Langøra

Det mørke ølet fra Stjørdalsbryggeriet, kaffeporteren Hausten, er et mørkt øl som kan passe til kaffe og dessert. Ølet er tilsatt kaffe fra Langøra Kaffebrenneri.

Nordic Beer Challenge i København er den første uavhengige nordiske ølfestivalen. 300 øl fra 60 bryggerier i 20 land har deltatt.

– Tror vi er de eneste norske bryggeriet som oppnådde gullmedalje, sier Halvard Andresen.

Det var premiering i 6 - 7 ølkasser.