Historien om BelleGunness sitt liv og ugjerninger er ingen lystig historie. Det varlikevel langt fra noen bloddryppende grøsser som ble servert publikum under deto fullsatte forestillingene i Kimen kulturhus fredag kveld og lørdag ettermiddag.

Kledd i musikalensdrakt ble helgas oppsetning et sterkt fengslende drama tross all singrufullhet, stødig fremført av påfallende dyktige unge og eldre aktører fraSelbu kulturskole og miljøet rundt.

Massemordersken fra Selbu

Belle Gunness varselbujenta som søkte lykken i Amerika men endte opp som massemorderske med detman antar kan være rundt 40 liv på samvittigheten.

Kalkulerende ondskapeller et forrykt sinn? Maja Skille i rollen som Belle Gunness tegnet etfascinerende og sterkt bilde av den brutale kvinnen, som ga rom for tolkningeri flere retninger.

Og kanskje rommet massemorderen Belle litt av begge, itillegg til å være drevet av en ekstrem grådighet. Få av dem som mengetseg med henne slapp fra det med livet i behold.

Kvinnen som i 1881dro fra fattige kår i Selbu endte opp med å ta livet av to ektemenn, flerefriere og i tillegg, etter hva man antar – flere av sine barn og fosterbarn.

Mange ubesvarte spørsmål

Historien om Belleetterlater mange spørsmål, for mye er ubesvart, mer enn 100 år etterugjerningene ble begått på gården utenfor Chicago.

Mye forble en gåte helt tildet siste, for ingen vet om hun overlevde eller omkom under brannen man menerhun selv sto bak, for å slette sporene da nettet begynte å snøre seg sammenrundt henne .

For øvrig forrykende dramatisert fra scenen i Kimen mot sluttenav forestillingen.

Mye ubesvart tiltross; stykket baserer seg på det man vet er virkelige hendelser. Det presiserermusikalsk leder og ansvarlig for forestillingen og rektor ved Selbu kulturskole,Frode Fredriksen.

– Basert på faktiske hendelser

– Alt er jo basert påfaktiske hendelser. Vi har ikke gått på akkord med det som er fakta, men det erklart at det er jo dramatisert, selvfølgelig. Vi har tatt utgangspunkt i etoriginalmanus som er skrevet av Anne Lorentzen, og så har vi sammen med ErikKanck som er regissør og manusforfatter laget vårt musikalmanus som avvikerganske mye fra originalmanuset. Så vi har hatt en hånd på rattet hele tida ikulturskolen sånn at vi har klart å få det vi ønsker, forteller Fredriksen.

Djeveldans

Honnør også tilorkesteret for fremføringen av musikken som i all hovedsak er komponert av AnneLorentzen til original-oppsetningen, samt til de tre danserne fra kulturskoleni Stjørdal.

Med sin «djeveldans» understreket de det destruktive og mørke inådeløse Belle Gunness sine groteske handlinger.