Sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal er full av forventning til kveldens forestilling, med blant andre Denis Ilchenko fra Ukraina.

– Denis Ilchenko fra Ukraina er en utrolig sterk muskelmann som kaster bilhjul, bøyer jernstenger og som lar seg overkjøre i sirkusets manesje, forteller Smørdal.

Smørdal drar også fram den norske luftakrobaten, Helene Breivik fra forestillingen som vises mandag og tirsdag kveld.

– Helene svever høyest av alle i årets utgave av Cirkus Agora – og er så dyktig at hun vil få mange utenlandske oppdrag i fremtiden, sier Smørdal.

Begynte som liten gutt

Han har selv har opptrådt høyt under teltuken.

– Vi har hatt sånn vind i seilene i det siste. Det er artig, sier sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal som forteller at de kommer fra fullsatte i Bergen. Foto: Kata Pasztor

Som liten gutt fattet nordfjordeidingen interesse for balansekunst, da han fikk spent opp en line mellom et epletre og utededoen.

– Jeg hadde min første forestilling på konfirmasjonsdagen, forteller Smørdal som grunnla Cirkus Agora i 1989. Og selv kunne han nylig feire 40-årsjubileum som sirkusartist.

– Alltid fint å komme til Stjørdal

– Siden Smørdal grunnla sirkuset har Stjørdal vært et fast stoppested, for oss. I mange år var det ved Øverlands Minde. Nå får vi komme og stå ved Stokkan ungdomsskole. Det har mindre tilgjengelig for oss mange steder, men i Stjørdal er det både sentralt, godt med parkering og fint på mange måter, skryter Smørdal som håper på godt besøk disse to dagene i Stjørdal.

Cirkusets ponniene koser seg og gresser før forestilling ved Stokkan. Foto: Leserbilde

Påvirket av krigen

Sirkusdirektøren og sønnen for ar stått i bresjen for tre hjelpesendinger til Ukraina det siste året.

– Vi har vært sterkt preget av krigen, siden vi har flere fra Ukraina i besetningen. I fjor kunne de ikke være med, men nå er de tilbake, sier Jan Ketil Smørdal.