– Plutselig var det blitt flere trailere, teknikere og administrasjon. Vi var nesten et helt reisebyrå som la ut på turne, forteller Sigmund Kveli. Nå skal humorgruppa nå skal på veien med «Artighet varer lengst» kjører de tre stykker i en bil og alt utstyret i en skaphenger. Riggingen tar de selv.

– Det er ikke fordi vi er er grådige, og det var dyktige folk vi hadde med oss. Men vi prøver å tilpasse oss, sier Sigmund Kveli.

– Å reise rundt på turnes er ganske dyrt, forklarer Harald Morten Bremseth.

– Vi hadde mye flinke folk, men fant rett og slett ut at vi like greit kan gjøre det meste selv, legger han til.

Tok seg kraftig sammen

De er tre som legger ut på veien , men under showet er de mange flere. Publikum i Kimen 16. september og 17. september vil også få møte flere i slekta til vikaren Stein Brein. Blant andre søskenbarnet Jostein Brein og Gayr Brein som har startet begravelsesbyrå. Gayr liker litt glam og ser for seg å drive med litt partyfiksing i forbindelse med begravelser. Det er også Krestian Munnvikan fra Avsida journalisten i Brein Nytt og flere.

To enkle sjeler besøker Kimen for å skape litt blest før tirsdagens show.

Også denne gangen er det humorgaranti idet en blant annet tar for seg en rekke brennbare samfunnstema og deriblant «fake news». På plakaten som er i ferd med å komme opp rundt omkring sees dessuten ei vindmølle. I Kveli - Rånes og Bremseth-universet kan en slik anretning brukes til flere ting.

– Vi har vært heldige

En pandemi er over. Humorgruppa har gjort det beste ut av situasjonen og landet mer eller mindre på beina. I tillegg til begrensede sceneshow har de blant annet opptrådt digitalt.

– Vi har vært heldige å trekke mye publikum, men det er en ustadig verden. Vi tar ikke noe for gitt, sier Harald Morten Bremseth. Ensemblet er like spente som alltid på mottakelsen.

Den verste konkurrenten

– Vi pleier å si at vi er vår egen verste konkurrent, sier Arnt Egil Rånes og forklarer at det er ei stadig høyere list å hoppe over.

Men suksessoppskriften som de også akter å følge også denne gang litt av det gode gamle, men også mye nytt, slik at folk blir sittende igjen med at dette er det beste de noen gang har opplevd.

Så spørs det hva som blir publikums dom når gjengen skal rundt og opptre - først i Trøndelag, deretter på Gran Canaria og neste år når de legger ut på en større turné fra Ringsaker til Sandnessjøen.