Hun fikk tips fra sin lærer ved danselinja på Ole Vig videregående skole. Det var mulighet for å søke seg til Drömsommarjobbet i Karlstad i Sverige.

To fra Norge

- Jeg måtte danse på audition for å komme inn på Drömsommarjobbet. Det ble jeg og en annen norsk jente fra Namsos som fikk plass på danseavdelingen sammen med ti svenske dansere. Vi fikk vite i mai at vi hadde kommet med, og Drömsommarjobbet går over fire uker, forteller den danseglade 17-åringen fra Stjørdal.

Det ble en særdeles aktiv sommer for Kari Gunelie. Før siste året ved danselinja, og hun hadde ordnet seg sommerjobb i kafeen på Hegra festning. Nå ble det også fire uker med dansetrening med koreograf Anton Wretling ved operaen i Karlstad.

Høyt nivå

Drömsommarjobbet er i regi av region Värmland, og det gir tenåringer mulighet til en spennende og utviklende sommerjobb innenfor dans, film eller håndverk. Jobben er lønnet og går over fire uker. Avslutningsvis skal danserne i gruppa vise fram en danseforestilling i en park i Karlstad.

- Det er ganske stor forskjell på nivået hos oss danserne, men vi øver til forestillingen der vi skal danse som en enhet. Tilsammen er vi på et ganske høyt nivå. Jeg er takknemlig for at jeg får jobbe med Wretling. Jeg lærer veldig mye av ham, og jeg utvikler meg mye under dette oppholdet, forklarer hun på telefon i en pause på operaen.

Travle dager

En typisk dag i denne sommerjobben er at danserne står opp rundt klokka 08.30 og danser i klasse i tre timer i operaen før de spiser lunsj. På ettermiddagen er det timer med koreografi, før arbeidsdagen er slutt kl. 17.00.

- Vi bor i hybelleilighet her i Karlstad. På ettermiddagen lager jeg middag selv og jeg er mye sammen med de andre danserne. Karlstad er en kjempefin by. Jeg hadde aldri vært her før.

- Hvordan er det å være borte fra familien i fire uker?

- Det er ganske rart, men jeg snakker ofte med dem på telefonen. De får ikke til å komme å se forestillingen fordi de hadde lagt ferieplaner før jeg fikk plass her. Men vi skal filme forestillingen så jeg får vist de når jeg kommer heim.

Sommerjobb

Vel tilbake i Stjørdal venter først ny pakking før hun vender nesen mot 4H-leir sammen med Spurven 4H i Østfold i ei uke. Deretter venter den andre sommerjobben, i kafeen på Hegra festning.

- Ja, det ble en aktiv sommer, men jeg kan anbefale andre å søke på denne sommerjobbben .

– Hva er målet ditt som danser?

– Jeg har tenkt å fortsette som danser. Jeg vet ikke helt hvor, men etter videregående søker jeg på danseutdanning, enten i Oslo eller i et annet land.

- Favorittdansen min er moderne dans og jazz, sier Kari Gunelie Melandsø Buan. Her fra øving i sommerjobben. Foto: Drömsommarjobbet