Dette blir det femte året på rad at SKA-frika arrangerer sommerfest ute ved Sveian gårdsanlegg og gartneri.

Trompetist i bandet, Ola Lauvås, forteller at de er godt i gang med dugnadsuken for å ha alt klart til lørdag.

– I år vil sommerfesten være mer gjennomført enn tidligere. Nytt for året er at vi kommer til å ha et ekstra telt, slik at vi totalt har fire telt. Da kommer alle seg under tak hvis det begynner å regne, forteller Lauvås, som håper på finvær til lørdagen.

I tillegg til at SKA-frika spiller selv har de fått med seg ni andre gjestartister og -band. Ved siden av underholdningen blir det satt frem griller, slik at gjestene kan grille sin egen mat.

– Tidligere år har vi hatt rundt 300 gjester, og vi håper på like godt oppmøte i år også. Det er et bredt spekter musikk på programmet i år, sier Lauvås.

Endringer i SKA-frika

I høst fikk SKA-frika både ny vokalist, bassist og synthist. Tidligere i sommer slapp bandet sin nye EP "Vi spring av sted".

– Jeg tror bandet har blitt bedre nå. Låtene som kom i den siste plata var mer i pop- og rocksjangeren. Vi tror dette er mer interessant for folk flest. Bandet ønsket også å prøve å spille musikk som var mer vinklet mot pop og rock, samtidig som vi ønsker å holdet på SKA-sjangeren, forteller Lauvås.