Grand Prix-klassikere du trodde du hadde glemt ble børstetstøv av lørdag kveld.

Mens vi venter på den snarlig forestående  62. utgavenav den internasjonale Melodifestivalen som i år finner sted i Kiev, kunnepublikum i kulturhuset lørdag la seg begeistre av Hommelvik mannskors egenlokale variant av konkurransen.

Gamle svisker

Mens den originale versjonen gjerne betegnes som bådelangtekkelig og pompøs, er det langt andre adjektiver man må finne frem etter åha overvært den tempofylte, og ikke minst humoristiske utgaven som fant stedlørdag kveld.

Med blant andre Svein Terje Aspen og Johannes Stöhr som frontfigurer fikk publikum i Bruket kulturhus et gjenhør medutvalgte Grand Prix-svisker under Hommelvik mannskors “Eurovision Hommelvik”.

Sang på hebraisk

Aspen og Stöhr sto for et av de mer eksotiskeinnslagene med fremføringen av “Shir Hebatlanim”; det israelske bidraget tilEurovision Song Contest, eller Melodi Grand Prix som vi gjerne benevner det hertil lands, i 1987. Ikledd sort dress og solbriller i reneste BluesBrother-stil, med fartsfylte dansesteg og på mer eller mindre ustø hebraisksatte duoen stemningen for kvelden under det tredje innslaget før pause.

Nordisk på menyen

Eksotisk, fordi det denne gang var de nordiske bidragenesom ble viet oppmerksomhet under mannskorets årvisse begivenhet. Humørfylt, menogså med mange flotte fremføringer av kor, orkester og solister.

Salen fikk et gjenhør med klassikere som Bjørn Skifs"Michelangelo" (Børge Sneisen), Anita Skorgans "Oliver" (Trine Hansen) og NoraBrocktedts "Voi Voi" (Vika Voices), for å nevne noen.

Solli fikk latteren frem

I tillegg til å la seg rive med av smektende toner fra kor,solister og orkester, er det rett og slett artig å være publikummer nårHommelvik mannskor entrer scenen. Gutta i koret hadde også lørdag kveld lagtigjen alt av selvhøytidelighet hjemme, og fyrte i kjent stil av med mye levenog heftige dansemoves underveis.

Med fyrverkeriet Rune Solli som konferansier ikledd kjappereplikker og småfrekke kommentarer ble det rikelig med muligheter for befriendeog høylytt latter underveis.

Jury og publikum stemte

For i likhet med den originale utgaven av tevlingen harogså Eurovision Hommelvik naturligvis et konkurransemoment. I tillegg til ivrigstemmegivning blant bordene i salen hadde Mannskoret sørget for en egen jurysamt å krydre “sendingen” med en live overføring  fra “greenroom” som seghør og bør en melodikonkurranse . Rune Solli sørget for øvrig forinternasjonalt tilsnitt ved å gjengi poenggivningen i flere (mer ellermindre kvalifiserte) språkdrakter til publikum innimellom lå tvekroket avlatter.

"Svensk" seier

Etter en spennende avstemning ble det lørdag korets egendirigent Torstein Fosmo som knepent trakk det lengste strået med det svenskebidraget fra 1988; Tommy Körbergs “Stad i ljus”.

Hvem som stikker av med seieren under den andreforestillingen som går av stabelen søndag kveld er det opp til kveldenspublikum å avgjøre. SIkkert er det at de som har billett til det siste av åretsto show får en munter aften sammen det som sikkert er Malviks mest uhøytideligekorister og deres musikalske venner.