Sparebank 1 SMN og Bladet gir 10.000 kroner til en ungdom fra Malvik som har utmerket seg på kulturarenaen det siste året. Foruten heder og ære får vinneren av prisen også vise frem sine ferdigheter på neste års nyttårskonsert i Bruket kulturhus. Lista over vinnere av prisen begynner å bli lang etter at Torstein Fosmo vant den første prisen i 2008. Prisen er gitt ut hvert år siden, med unntak fra under pandemien. Flere av prisvinnerne har i årene etter utmerket seg på kulturarenaen. I fjor var det David Vikhammermo Almaas som fikk prisen.

Stimuli

Ungdommens kulturpris i Malvik er ment til å være et ekstra stimuli til det rike kulturlivet i Malvik. Ansvarlig redaktør i Bladet, Linn Kathrine Yttervik håper at prisen kan gi anerkjennelse og et løft for nok et ung kulturtalent.

– Det er en stas for oss å være med å hedre og løfte frem nye talenter innenfor kulturlivet i Malvik. Vi spente på hvilke forslag til vinnere juryen får inn. Vi vet at det er mange dyktige ungdommer som fortjener en ekstra oppmerksomhet og vi håper at de blir nominerte. En slik oppmerksomhet kan gi det ekstra løftet som skal til for at man satser videre innenfor kulturarenaen, sier Yttervik.

Talenter

Banksjef Tor Helge Hansen ønsker at så mange som kommer med forslag på talentfulle ungdommer.

– Hvert år er det mange som fortjener en slik pris og det er opp til de som kjenner talentene med å komme med forslag. Vi har delt ut prisen siden 2008, og mange dyktige ungdommer har fått velfortjent oppmerksomhet og anerkjennelse for sitt arbeid, sier Hansen.

Lov å kjenne noen

Juryen ønsker forslag på kandidater til prisen som deles ut 20. januar på Nyttårskonserten til Hommelvik Musikkorps. Ungdommens kulturpris gjelder alle typer kultur og ungdom fra hele kommunen.

– Malvik har et aktivt og bredt kulturmiljø, med mange talenter. Derfor er det viktig for oss i juryen at vi får forslag på dem, slik at de som fortjener det, kan få muligheten til å bli hedret, sier Hansen.

Ulike kulturformer

Opp gjennom årene har prisen gått til ungdommer som etter hvert har blitt faste bidragsytere i kulturlivet i Malvik. Prisen har skiftet navn fra Talentprisen til Ungdommens kulturpris.

Vinnerne opp gjennom årene har kommet fra ulike kulturformer. Blant vinnerne har det vært unge utøvere som har gjort seg bemerket innenfor dans, fotografi, sang, revy og instrumental.

Kriterier

Vinneren skal være en ungdom fra Malvik kommune som har gjort seg bemerket innenfor musikk, sang, dans, revy, teater eller billedkunst. Prisen deles ut til ungdommer i aldersgruppa 13 til og med 23 år. I statuttene for prisen heter det at prisvinneren må beherske sitt instrument eller sin kunstart «over middels for sin aldersgruppe».

Alle som vil kan komme med forslag på kandidater til prisvinnere. Forslag kan fremmes av både enkeltpersoner samt lag og organisasjoner i Malvik kommune. Alle kor, korps, foreninger og band står dermed fritt til å nominere «sine» kandidater i likhet med stolte mødre, fedre, søsken, onkler og tanter.

Slik nominerer du:

Du kan nominere din(e) kandidater på følgende måter: skriv e-post til redaksjonen@bladet.no.

Hvem som helst kan nominere, men det må være en kort begrunnelse for hvert forslag.

Juryen må ha forslag på kandidater innen mandag 15. januar.