Sondre Brødreskift er leder for det nye styret og har med seg superentusiastisk gjeng – Eirin Emilie Møinichen Løkken (mediesjef), Mathias Kielstad (helpdeskansvarlig), Joachim Liu Wærnes (ansvarlig for informasjon og underholdning), Dominic Elian Berg Stavnes (joker), Heike Stian Wei Stavnes (combosjef), Sol Angelica Berg Stavnes (nestleder) og Toby A. Jacobsen (techsjef).

– De håper på mellom 100 og 200 deltakere.

Det er et stykke igjen til hva KeyLAN greide å samle før koronapandemien, men det er en start på å bygge opp ungdomstilbudet igjen, mener styret og deres støttespillere.

– «The Glitch» skal bli større en det KeyLAN var, sier styreleder Sondre Brødreskift, som nevner at styret ikke fikk lov til å arrangere et nytt «KeyLAN», da det er noen andre som sitter på rettighetene til det gamle navnet i dag.

– Et sted hvor ikke aller er opptatt med mobilene

Hvorfor arrangere dataparty? Hvorfor ikke bare sitte hjemme og spille over nettet?

– Høstferielan er et kjempefint sted å skaffe seg nye venner og bli kjent med folk. Gaming på nett er sosialt på sin måte. Man blir kjent der også, selv om mange foreldre ikke tror det. Men det er enklere å ta kontakt og finne noe å snakke sammen om enn ellers når du er med på noe sånt som dette. Når vi møtes ute står alle sammen bare med hver sin mobil, og det er ikke så mye å snakke om, sier Eirin Emilie Møinichen Løkken.

«Flytter hjemmefra»

LAN er typisk et 24 timer sammenhengende, eller lengre dataparty hvor deltakerne sitter sammen for å spille sammen og delta i konkurranser. Høstlanet i Kimen skal tradisjon gå over to dager – fra 10. til 12. oktober.

Deltakerne som gjerne kommer nesten «flyttende hjemmefra» med svære stasjonære pc’er, skjermer, stoler, hyller, madrasser pute og sovepose, vil sitte langs bordrekker i Storsalen, mens Vektersalen er leid som soveplass.

Underveis kan det bli behov for å ta en liten hvil. Det er heller ingen regel at man må være våken hele natta. Det bestemmer man selv. Men det blir andre rammer å forholde seg til.

Høstlanet er en samling av og for ungdom, men styret har litt hjelp av klubbleder Elvin Venæs og klubbmedarbeider Hozan Banko på Carbon.

Carbon vil også holde åpne dører under lanet, slik at deltakerne kan ha tilgang til kjøkken for å lage seg mat.

Stort fokus på sikkerhet

Etter klokka 23 får ingen under 16 år gå ut uten følge.

I tillegg til styret er det «crewet» som utgjør nærmere 30 personer. I tillegg vil man bruke frivillige til hjelp med orden og vakthold, forteller ungdommene.

– Ungdommene og foreldrene deres skal føle seg trygge på at dette er et sikkert arrangement hvor det er tenkt på alt for at deltakerne skal få en bra opplevelse, sier Eirin Emilie Møinichen Løkken.

Hun legger til at foresatte er velkomne til å komme innom.

Gjeve premier

Det vil bli konkurranser, også kalt comboer, i blant annet spillene Minecraft, Valorant og Overwatch CS GO.

Arrangørene jakter på flere sponsorer, men noen premier er i boks allerede, og det er ikke noe dårligere enn billetter til det store datapartyet «The Gathering» i Vikingskipet.

– Det er en skikkelig gulrot, tenker styret som selv består av mange gaminginteresserte. Joachim Liu Wærnes for eksempel. Han forteller at han har gaming som programfag i skolen på Melhus videregående.