Rampa-publikummet trampeklappet Vika storband og solister frem til to ekstranummer.

Det rådet en sydende stemning under avlutningen av åretsjulejazz på Cafe Rampa i Hommelvik. Et smekkfullt hus nektet rett og slett bandog solister å gå av scenen etter det første ekstranummeret.

Allsang

Svette og smilende musikere måtte bare gi seg ende over ogserverte så det ordinære avslutningsnummeret; Pharrel Williams monsterhit“Happy” atter en gang, til stående trampeklapp, allsang og endog noen lystigedansetrinn fra et begeistret publikum. Da hadde tilhørerne fått servert smektendejulesvisker, svingende storband-jazz og annen populærmusikk gjennomflere timer utover romjulskvelden.

Fantastisk stemning

Det hersket i det hele tatt en fantastisk god atmosfære underden sjette julejazzen med Vika storband femte juledag, og med vitterlig godgrunn: Vika storband er nemlig et herlig overskuddsforetagende med en gjengdyktige musikere som i tillegg fremviser en ekte spilleglede som smitter overpå publikum.

Sjelsettende trompetspill

Ny dirigent av året; jazz-trompetist Sturla Hauge Nilsensatte også sitt sjelsettende preg på kvelden med å varte opp med trompet-improvisasjon som nok fikk gåsehuden til å sprette på flere ennundertegnede. Magisk.

Et fyrverkeri

Med fyrverkeriet Trude Bekkavik som solist og munnrappkonferansier, i lettbent trespann med vokalistene Trine Hanssen og MortenTeigen, og for ikke å glemme unge og julejazz-debuterende Marit TeigsethSveian, var det lett å få lokket frem både smilet og swingfoten hos tilhørerne.Med på å sette stemningen var også i høyeste grad juniorene i Lundbergzdanseorkester som hadde sitt eget sett midtveis i konserten. Cafe Rampa gir itillegg akkurat de rette intime og uhøytidelige rammene rundt en konsert avdette slaget. Huset var helt utsolgt i kveld.

Utsolgt

– Det er morsomt å være med på et arrangement som selger segselv på denne måten. Alt er utsolgt. Vi kunne ha flyttet det til Bruket foreksempel,men Cafe Rampa er riktig sted mener vi, kommenterte en blidspent lederog initiativtaker for Vika storband; Ole Herman Sveian i en av pausene.Konserten besto av hele tre sett. En kraftanstrengelse, innrømmet Sveian.

– Det er lenge å holde på for oss som tross alt er amatører,konstaterte en smilende fornøyd og småsvett Ole Herman Sveian.