Siden forrige revy er det mye som har skjedd rundt omkring. «Kæm vesst at verden skoill kom heilt te Hommelvik?», skriver revygjengen i ei pressemelding.

Dobbel og trippel betydning

Årets revy har fått den klingende tittelen «Ja, bevares!», noe regissør Torstein Fosmo mener både har dobbel og trippel bunn.

– Tittelen spiller både på en aktuell lokal sak, men også på det som nå synes å være gjennomgangstanken i hele samfunnet: etter at ingenting skal forandres og alt skal være som før. I tillegg er det jo et uttrykk for forbauselse med lange røtter i det norske språket, så her kan man legge inn litt tolking som man vil, sier Fosmo i pressemeldinga.

Speile samtiden

Som enhver revy skal det kommenteres både smått og stort som rører seg i Malvik, men også alt det som skjer ute i verden skal ha behørig plass og kommenteres med et sedvanlig skråblikk.

– En revy skal speile sin samtid, og da er det revyens plikt å kommentere det som skjer av både små og store hendelser. Og nå når verden er helt snudd på hodet siden forrige revy, så er det klart at det må nevnes, sier Fosmo.

Nye fjes

I fjorårets oppsetting var det både en del nye fjes og noen comeback på revyscenen Hommelvika, og i år er intet unntak.

– Her er det noen som har kommet tilbake til scenen etter noen års pause, det er nyinnflyttere fra andre kommuner og kjente fjes i Vika som ikke har stått på revyscenen før, men som likevel har vært med i teatermiljøet i en eller annen form tidligere.

Rurinert gjeng

Revygjengen er godt i gang med øvelsene, og nå har de begynt å stramme til skruen med både med sceniske øvelser, musikalsk drilling og koreografi.

Det blir intense uker fram til premieren, men Torstein Fosmo har som alltid trua på gjengen:

– Det er en rutinert gjeng som vet å trekke lasset sammen. Bli’ det revy? Ja, bevares!

Revyen har premiere 11. mars og spilles 14. mars, 16. mars og 18. mars i Bruket kulturhus.