Hun er skikkelig interessert i revy, og hadde bestemt seg for å bli med foreldrene da de skulle på NM i revy sist helg.

- Jeg fant ut at jeg kunne melde meg på konferansierkurs, så hadde jeg noe å finne på gjennom helga i Høylandet også, forteller Augdal.

De var sju deltagerepå kurset, og en av dem skulle plukkes ut til å være med som konferansier.

Scenevant

- Det var kurslederne som bestemte hvem som skulle plukkes ut. Det ble litt skummelt og litt spennende, men det var veldig artig, oppsummerer Runa etter helga på Høylandet.

Hun er godt vant til å stå på scenen fra før. Hun har bakgrunn fra dramaundervisning på kulturskolen og hun har i flere år hatt hovedrollen i Hommelvik juniorkorps julespill. I de tre siste årene har hun vært elev på dramalinje på videregående skole.

- Men det er første gang jeg står på scenen som meg selv. Jeg er jo vant med å ha en eller annen rolle. Nå hadde vi manus men jeg fikk mulighet til å improvisere underveis også.

Veldig lyst på revy

Runa har sansen for revy, og har skikkelig lyst til å bli med i en revygruppe.

- Det er så strenge regler for å bli med i revy. Hommelvikrevyen for eksempel, der må man komme fra Framlaget. Andre revygrupper har krav om tilhørighet geografisk. Nå satser jeg på å bli med i en studentrevy til høsten. Jeg håper å komme inn på teaterstudiet ved universitetet i Trondheim eller i Oslo. Målet er å bli med i NM i revy på Høylandet om to år, forteller Runa optimistisk.