Det sier Amanda Sofie Brovoll (19). Onsdag hadde hun sin siste opptreden etter seks år som elev ved Malvik kommunale kulturskole med fremføring av låta “Son of a preacher man” foran mengder av fremmøtte på Midtsandtangen. Anledningen var kulturskolens sommeravslutning som var del av arrangementet Sommerfest i regi av virksomhet kultur.

Som avgangselev i videregående skole faller hun for aldersgrensen. Hun innrømmer at det er vemodig å avslutte.

– Ja, jeg vil jo gjerne synge på flere konserter. Men jeg skal synge på skoleavslutningen på tirsdag, forteller 19-åringen som er snart avslutter ved Malvik videregående.

– Skalv og spilte feil

Årene ved kulturskolen har vært givende.

– Jeg har fått masse erfaring innenfor musikk. Og jeg har prøvd masse forskjellig og funnet ut hva jeg liker best. Jeg har spilt mange forskjellige instrumenter; saksofon, fløyte, piano, sang og gitar. Det er gitar og sang jeg liker best, og som jeg endte opp med til slutt, oppsummerer hun.

Selvtilliten på scenen har kommet med prøving og feiling og hun husker godt sin første opptreden.

– Jeg skalv, spilte feil, sang feil og torde ingenting. Jeg ville gjemme meg bak bandet, ler Amanda.

– Etter mange nok ganger følte jeg at- nå kan jeg det.

Amanda tenker å fortsette med musikken.

– Jeg skal fortsette å synge og spille gitar i hvert fall, og piano også. Det blir som hobby, men jeg har lyst til å spille konserter også ,så hvis jeg ser muligheten vil jeg ta den, slår hun fast.

– Kulturskolen har gitt meg noe positivt. Hvis jeg ikke hadde startet hadde jeg sikkert ikke holdt på med musikk engang, Da hadde jeg sikkert ikke visst at jeg kan å synge, mener Amanda.

– Kan ikke bli bedre

Sommerfesten på Midtsandtangen samlet mange skuelystne i finværet. Dette er andre året arrangementet går av stabelen.  Rektor ved kulturskolen; Gunhild Breirem er godt fornøyd:

– Vi synes dette er en fin måte å markere avslutninga av året, og når vi får sånt vær som vi har hatt i dag kan det ikke bli bedre. Det har vært veldig vellykket og jeg tror alle har storkost seg, sier hun.

– Hele virksomhet kultur har vært med og kulturskoleelevene har hatt sin sommeravslutning som en del av sommerfesten. Vi har hatt grilling, korpsene har vært her og vi har hatt aktiviteter med en liten konkurranse og utlodning.

Nytt av året

Nytt av året var en aktivitetsløype med poster og spørsmål.

– Dette området innbyr veldig til det, at man lager aktiviteter rundt omkring. Korpsene har hatt telt der man fikk prøve instrumenter og ungdomshusene hadde boblefotball, noe som er svært populært. Biblioteket har hatt stand med poesi, så vi har fått frem de ulike avdelingene av virksomhet kultur bedre i år enn i fjor, oppsummerer Gunhild Breirem.