– I år er det seks gårder som holder åpent. Fra Eidum gårdsbakeri i vest til Kilnes gård i øst, sier Marit Lianes ved Øfsti Søndre.

Route 26 slynger seg oppover Sørsidevegen fra Sorta til Kilnes i Stjørdal. I år er det seks gårder som holder åpent.

Bakverk og traktorsafari

– Folk kan starte med frokost på Eidum gårdsbakeri. Der blir det åpent bakeri og så har interiørbutikken «Gods og gull» åpent. Deretter er det søndagmiddag på Ersgaard, På Oddruns Atelier/Øfsti vestre er det åpent galleri med garn og hos oss på Øfstri Søndre stabbursbutikk med salg av det vi har på gården, masse dyr som er tatt hjem fra beite, traktorsafari for å mate sauer og så fyrer vi opp grillen, forklarer Lianes.

Nesten halvmaraton

I løpet av ruta som er 19 kilometer - altså nesten en halvmaraton - kan du også få med deg gårdens produkter på Fuldseth gård, hilse på gårdens dyr, kose deg på gårdskafe - og plukke med deg solsikker til inntekt for SOS barneby.

– Til slutt har du Kilnes gård hvor melkebua, kafeen og interiørbutikken er åpen. Hit kommer også Øfsti Mellom og selger kjøtt, forklarer Lianes.

Hun håper på nydelig høstvær og godt oppmøte.

– Dette er en veldig populær aktivitet blant småbarnsfamilier, men vi har også mange spreke pensjonister innom som sykler hele ruta. For noen er det kanskje litt langt å sykle, så det er også mulig å ta bilen, forteller hun.

Lianses gleder seg til å ta i mot folk.

– Vi krysser fingrene for en skikkelig fin dag med masse gode opplevelser som folk kan ta med seg inn i den kalde høsten, sier hun.