– Dette ble helt fantastisk. Masse folk og kjempestemning. Det sier en begeistret Per Arild Lyng som søndag markerte sin sekstårsdag i Malvik kirke.

Jubileet ble markert på utradisjonelt vis, med konsert til inntekt for Norsk folkehjelp. Viitale deler av regionens kulturliv var kommet sammen for å bidra til den mer enn to timer lange konserten.

Cappella var blant de lokale aktørene som deltok. Foto: May Elisabeth Lund

Opera

Salen kunne blant annet fryde seg over opera fremført av sangere som Lars Eggen, Nina Sætherhaug og Andreas Elvenes, alle fra ensemblet som 19. april går på scenen i Kimen kulturhus med operaen Tryllefløyten.

Blant de lokale artistene var Torstein Fosmo, koret Cappella, Malvik seniorkor og Ylva Kristin Teigseth-Grødal. Jubilanten, som selv er en habil sanger, bidro også med sang fra Les Miserables til stående applaus fra publikum.

Ble hyllet

Kulturpersonligheten og den mangeårige lokalpolitikeren (Ap) fikk selv mange goddord underveis.Ordfører Ingrid Aune (Ap) var en av flere som var møtt fram for å hylle Lyng for initiativet.

– Det sier mye om hvem du er. Du er et solidarisk menneske. Du er raus og deler med andre, og du er flink til å løfte frem andre, fremholdt ordføreren.

– Det er selvsagt hyggelig,men jeg ble litt sjenert og beskjemmet av at det var så mange fantastiske godord, smiler Lyng.

– De jeg vil takke mest er selvfølgelig kirka med kirkevergen i spissen som lot meg få lov til dette. Jeg takker alle, men spesielt de profesjonelle solistene som er på et fantastisk nivå, ja enkelte på internasjonalt nivå, og som stiller opp uten honorar, legger han til.

Enkelt valg

Publikum ble oppfordret til å donere en gave til Norsk folkehjelp.

– Det er Fagbevegelsens egen organisasjon og siden jeg tilhører fagbevegelsen og Arbeiderpartiet så det var et naturlig valg, sier den mangeårige kommunepolitikeren og kulturpersonligheten.

– Vi har trukket gullkortet med å være født i Norge og jeg synes de som har mulighet for det gjerne kan arrangere veldedighetskonserter eller annet og la inntekten gå til et godt formål.

Mer Malvik

Lyng har nylig flyttet til Trondheim etter 55 år i Malvik. Sangeren og kordirigenten har ikke tenkt å slippe taket i kulturlivet i Malvik av den grunn.

– Å nei da. Jeg skal delta på Carl Halck nå i august, der jeg skal synge en rolle. Arnulf Haga ville ha meg med og da må jeg jo bare trø til, smiler han.

Viggo Valle var konferansier under søndagens konsert.