Røde Kors ble nylig tildelt kroner 40.000 av Stjørdal kommune i tilskudd til integreringsarbeid. Under søndagens Kulturkafé ble det sang og musikk, vafler og fotballspill.

– Vi har spist vafler, og danset på scenen mens pappa spilte med gitaren, forteller brødrene Øystein Puissant Interiteka (12) og Joy Stoltenberg Nyenicubahiro (10), som kommer fra Burundi i Øst-Afrika.

– Gleder i fellesskap

I tillegg til å spille på gitaren, sang far Felicien Minani Nsengiyumva (52) sanger om fred og nestekjærlighet. Han tror disse ingrediensene kan hjelpe på humøret i denne urolige tida med konflikter i verden.

– Bra at vi i Stjørdal også har fint vær i dag. Vi trenger å oppleve gleder i fellesskap, sier han.

– Hva synes du om Kulturkafé på søndager?

– Kjempeartig. Hyggelig å treffe folk og snakke sammen, og i det hele tatt å finne på noe litt utenom det vanlige på slutten av uka, mener gitarspilleren.

– Veldig koselig med Kulturkafé, sier Arsema Berhane (10) fra Eritrea, her sammen med mor Rigat, Eden fra Eritrea, og Buzeneh fra Etiopia. Foto: Runar Vollan

Øremerket inkludering

Tilskudd til integreringsarbeid ble tildelt fra Stjørdal kommune 1. juni. Kommunen gikk ut med at de hadde fått tilskudd øremerket inkluderingsarbeid tidligere i vår. Totalt kom det inn 21 søknader på til sammen i overkant av kroner 700.000.

– Vi er en av flere som stakk av med flere potter av de kroner 300.000 som Stjørdal kommune ga ut til integreringsarbeid, forteller leder Omsorg Stjørdal Røde Kors, Inger-Ruthgerda Wellendorf.

Røde Kors ble nylig tildelt kroner 40.000 av Stjørdal kommune i tilskudd til integreringsarbeid. Under søndagens Kulturkafé ble det sang og musikk, vafler, fotballspill. Foto: Runar Vollan

– Koser meg veldig

Felicien synes det er fint at folk likte musikken som kom fra scenen. Rundt et av bordene satt Arsema Berhane (10) fra Eritrea, sammen med mor Rigat, Eden fra Eritrea, og Buzeneh fra Etiopia.

– Jeg har koser meg veldig her i dag med den gode musikken til vafler og saft, forteller Arsema.

– Håper du på mer Kulturkafé fremover?

– Ja, hvis det blir muligheter for det, sier hun.

Tre til før jul

Nå har Røde Kors allerede planlagt å arrangere Kulturcafé tre ganger til før jul. Neste gang blir 6.november på samme sted.

– Da får vi besøk fra et kor i Stjørdal, frister Inger-Ruthgerda Wellendorf.

Også neste år håper de på å få opprettholde slike arrangement. Inger-Ruthgerda og resten av staben har hørt flere si at dette er et tilbud som savnes.

– Det er lite som skjer på søndager og ikke minst finnes det ytterst få samleplasser da, sier hun.

– Hyggelig å finne på noe litt utenom det vanlige på slutten av uka, mener Felicien Minani Nsengiyumva, som spilte gitar mens sønnene Joy Stoltenberg og Øystein danset. Foto: Privat