– Når den nye «Brannmann Sam»-filmen har premiere 14. juli, kan du møte ekte brannmenn. Og den 6. august er det mulig å hilse på selveste YouTube-kjendisene Prebz og Dennis i Kimen kino, sier senterleder Gro Langnes.

Mange nye filmer

Besøkstallene i Kimen kino fortsetter å holde seg relativt høye. Med et tall på 39.867 første halvår i 2017, håper vi å komme i mål med veldig mange besøkende også andre driftsår av kimen kino, opplyser Langnes.

– Når barnefilmen «Brannmann Sam – besøk fra verdensrommet» lanseres 14. juli, kommer ekte brannmenn for å hilse på barna før filmen. Her blir det også tegneaktiviteter, små overraskelser og god stemning, lover Gro Langnes.

– Vi er utrolig heldige som får besøk av Prebz og Dennis i forbindelse med deres filmlansering i august. De skal til Trondheim og Kimen 6. august før de drar videre, sier hun.

Utover høsten kommer mange nye filmer, som sikkert vil trekke et stort publikum. For de skrekkglade kommer «Snømannen» 13. oktober, og flere nye barnefilmer lanseres i løpet av høsten.

Askeladden

Noen av de største på plakaten er «Askeladden i Dovregubbens hall», «Elias og Storegaps hemmelighet» og «Karsten og Petra lager teater».

– Dette er filmer som tradisjonelt er populære for store og små. Selv gleder jeg meg til «Snømannen» og «Askeladden i Dovregubbens hall». Sistnevnte håper jeg å se sammen med min seks år gamle sønn, sier Gro Langnes.