Det ligger an til en forviklingskomedie av det luftige slaget når Jernteppet teaterlag byr på den elleville farsen «Boeing! Boeing!»

To år etter braksuksessen «Kona eller livet» er det klart for en ny oppsetning fra Jernteppet teaterlag. Denne gang er det Marc Camolettis velkjente komedie «Boeing! Boeing!» som i omarbeidet og høyst lokal versjon skal få latteren til å runge i kulturhuset den første helga i mai. Teaterlaget har hatt billettslipp denne uka og er godt i gang med øvingene.

– Originalt handler stykket om en mann som er forlovet med tre flyvertinner. Vi syntes det var litt gammeldags så vi tenkte at da snur vi på det. I vår versjon handler det om ei dame fra Stjørdal som er forlovet med tre piloter som flyr for tre forskjellige selskap som alle lander på Værnes, forteller Aina Kristiansen.

Forviklinger

Det amorøse narrespillet går upåaktet hen så lenge flyene kommer og går som de skal, men selvsagt tar det ikke lang tid før timeplanen går i stå, og dermed er det duket for forviklinger i kjent farsestil.

I rollen som den kurtiserende stjørdalskvinnen finner vi Anna Moen, mens Tomas Woldseth, Terje Stamnes og Rolf Fiskvik bekler rollene som de tre forsmådde pilotene. Aina Kristiansen spiller stjørdalkvinnens gamle skolevenninne, mens Pål Thyholt fyller rollen som kvinnens butler.

– For dette er en rik kvinne, må vite. Det kommer til å bli en fantastisk rolle med Pål, sier Terje Stamnes.

– Han har jo mye å stri med, som å bytte laken og slåbroker mellom de tre pilotene, sier Aina.

Til Olavshallen

«Boeing! Boeing!» er Jernteppets fjerde oppsetning. I tillegg til to forestillinger i Kimen kulturhus den 4. og 5. mai blir det oppsetning i Bruket kulturhus i Hommelvik 8. mai.

Oppildnet av suksessen med forrige oppsetning, setter teaterlaget denne gangen også kursen mot Trondheim og Olavshallen 26. mai.

– Vi fikk Bjørgvin (Thorsteinsson, direktør for Olavshallen AS, journ.anm.) til å komme på den forrige forestillinga i Kimen og han sa at dette var absolutt aktuelt. Akkurat dét året fikk vi ikke til å utvide, så da ble det i år i stedet, forteller Terje og føyer til.

– Det skader heller ikke at kulturkritikeren i Adressa skrev at «Jernteppet bør inviteres til Trondheim snarest».

Moro på øving

– Prestasjonsangst?

– Nei. Det er motsatt, svarer Terje kjapt. Det trigger, for det er kjempeartig.

– Snakk for deg selv da, skyter Aina inn.

– Jeg får alltid trua om jeg ser Terje flire på øving, for han tror jo aldri ting blir artig i utgangspunktet, legger hun til. Noe som burde love godt.

– Vi har det veldig artig på øvingene med mye fliring, bedyrer Tomas Woldseth.

Byr på nachspiel

Kultursjef i Stjørdal, Jarle Førde, er meget fornøyd med å kunne by publikum på komedie av og med lokale aktører.

– Det er flott at vi klarer å samle de beste lokale aktørene i storstua i Kimen og gleder oss veldig til å få dem på scenen. Idéen er veldig aktuell for Stjørdal som flyplasskommune så dette er perfekt. Vi har noen av Norges beste revyartister som har bevist at det er profesjonelt nivå på det de driver med, så dette synes vi er veldig spennende, sier Førde.

Nytt er at det vil bli invitert til en storslått fest etter teppefall, der gamle popband fra regionen vil spille utover kvelden. Det er første gang dette arrangeres i forbindelse med en oppsetning i Kimen.

– Dette blir en helaften med fantastisk teater og så kan publikum fortsette festen videre utover med et musikalsk nachspiel, sier Jarle Førde.