– Jeg ble ordentlig overrasket da jeg fikk beskjeden. Dette hadde jeg ikke ventet, sier Værnesbranden.

Stjørdal SVs miljøpris ble delt ut fredag ettermiddag av Morten Harper, Anja Ristad og Gudrun Lidal. De vektlegger at ulike utbyggingsprosjekter har satt – og setter – det rike fuglelivet under press, og mener Per Inge Værnesbrandens kunnskap og engasjement har en stor verdi i så måte.

Kunnskap og engasjement

– Per Inge arbeider også med å begrense utbredelsen av fremmede plantearter, som flere steder er et alvorlig problem for det tradisjonelle naturmangfoldet i Stjørdal. Ikke minst er han en engasjert formidler av kunnskap om natur, enten det gjelder opplevelse av fugler eller flaggermusvandring, sier Morten Harper.

Prisvinneren var en mann av få ord da han mottok diplomet og en blomsterbukett.

– Dette setter jeg stor pris på. Det at noen legger merke til det jeg driver med er flott. Men jeg må innrømme at jeg liker meg best i bakgrunnen, sier Værnesbranden og smiler.

Heder og ære

Prisen deles ut i forbindelse med Verdens miljødag 5. juni. Den går til personer som gjør en stor innsats for natur- og miljøvern i kommunen.

– Det er fint å komme med en påskjønnelse for viktig og bra arbeid. Dette er et bevis på heder og ære. Per Inge Værnesbranden er en verdig prisvinner, sier leder i Stjørdal SV, Gudrun Lidal.