Søndag fikk publikum overvære resultatet av samarbeidsprosjektet «Nordlys» i kulturhuset.

Drama, dans, musikk og visuell kunst. Alle grener var representert da kulturskolens elever gikk på scenen for den første av to forestillinger i Nygaardsvoldsalen.

Samarbeid

– Vi har ei forestilling i året hvor vi samarbeider på tvers av kunstfagdisiplinene. Dette er veldig viktig for oss,  både for at elevene skal møtes på tvers av disiplinene men også for at lærerne skal få lov til å samarbeide. Denne forestillinga startet vi planleggingen av i høst. Først var «Nordlys» det overordnete temaet, og så kom vi over eventyret «Gutten og gullfuglen» som er et samisk eventyr, og vi bygde forestillinga rundt det, forteller rektor ved Malvik kommunale kulturskole, Gunnhild Breirem.

En imponerende kort øvingsperiode har ført elevene frem til helgas forestillinger.

– Vi begynte øvingene i god tid før jul og vi har egentlig bare brukt denne helga på å sy det sammen.

Under ser du mange bilder fra søndagens forestilling!

Stor innsats

Eventyret om kongsdattera som blir bortført og forvandlet til en gullfugl ble sjarmerende dramatisert av utøvere fra drama/leik. Stykket ble bundet sammen av utøvere fra sang-, musikk- og dansedisiplinene, alt på en stemningsfull dekorert scene med kulisser laget av elever fra visuell kunst.

Danseintruktør Bendicte Schybaj Mastermo er en av mange som har lagt ned iherdig innsats i forkant av forestillingen, forteller Breirem.

– Hun jobber veldig profesjonelt, og får til fantastisk samstemt og fin koreografi. Koreografi som både passer elevenes nivå og låtene. Hun jobber det gjennom slik at elevene er trygge når de går på scenen, roser Breirem.

Mastermo underviser på samtlige danseparti og har jobbet mye med at utøverne skal tørre å ta plass på scenen. Helgas forestilling viste at det har gitt resultater.

God utvikling

– I starten fikk jeg ofte høre at: «Åh, du er så streng», men nå i den siste timen sa de «vi skjønner jo hvorfor», smiler Mastermo.

– Nå koser vi oss i lag, og de er blitt så flinke og gir så mye energi. De tar det skikkelig ut, og det er artig. De har utviklet seg veldig mye. Vi har jobbet mye med energi for det er noe av det første publikum legger merke til, og jeg er utrolig stolt av dem, stadfester hun. Mastermo står også bak dansekostymene.

– Det å sy har vært en slags meditasjon. Jeg husker selv fra jeg var lita hvor stas det var å få kostyme utdelt, og jeg er opptatt av at de skal få følelsen av å være med på ei forestilling. Kostymene er en del av det, sier hun.

Fikk frem smilet

Noen sjarmerende småfeil fikk frem smilet blant publikum i kulturhuset, og er noe som hører med, mener kulturskolerektor Breirem.

– Jeg synes det har gått veldig bra. Det vil alltid være et par småting, for eksempel hang den ene tangenten på flygelet i dag, og plutselig er det noen av de små dramaelevene som er usikre på når de skal på scenen, men det hører med i en kulturskoleforestilling, ler Breirem.