Meråker skolekorps hadde lagt årets store begivenhet, korpsturen, til området ved Gardasjøen i Italia.

Bildet viser tydelig at det var deilig temperatur i Italia. På bildet: Christel Therese Raaen og Thea Marie Krogstadnes.

– En kjempetur! Både barn og voksne som var på turen synes utvilsomt at besøket i fornøyelsesparken Gardaland var høydepunktet. Vi liker luftige karuseller, fart og spenning, sier styreleder Liv Irene Krogstadnes i Meråker skolekorps.

Utflukter

Korpset reiste en fredag og kom tilbake en mandag sist i juni. Hovedkvarter hadde turens 33 deltakerne i byen Peschiera, som de brukte som utgangspunkt for turer i området.

En dag dro korpset til Verona, den gamle byen som er kjent for sin romerske arena. Her stilte korpset opp til konsert på torget, til glede for masse mennesker. En annen dag dro hele gjengen til Gardaland for å oppleve fart, spenning og luftige adrenalinkick. Ellers spilte korpset selvsagt på korpsfestivalen som førte dem til Italia.

Anne-Britt Krogstadnes, Gunnil Wæhre og Liv Irene Krogstadnes koser seg på torget i Verona

Fullbooket

– Hvorfor nettopp Italia?

– Litt tilfeldig, egentlig. Vi hadde tenkt oss til Spania. Men da vi skulle booke, var alt utsolgt. Dermed begynte vi å se oss om etter andre muligheter, og da fant vi ut at det skulle være en korpsfestival ved Gardasjøen, der flere andre norske korps også skulle være med. Dermed ble det Italia, forteller Liv Irene Krogstadnes.

Penger

Vel koster det penger å ta med seg et helt skolekorps til Italia. Deltakerne betalte selv en overkommelig egenandel. Resten betaler korpset.

– Gunnar Smedberg gjør en kjempejobb for korpset gjennom den årlige kunst- og håndverksmessa under Grenseløse Meråkerdager, der han er selve drivkraften. Derfor har vi økonomi til å dra på slike turer, sier korpslederen.

Samhold

Korpset benyttet også turen til en avskjedskonsert for dirigenten, Håvard Tidemann, som nå tar permisjon som dirigent. I tiden framover blir han vanlig korps-pappa.

Liv Irene Krogstadnes syns så avgjort at turen svarte til forventningene.

– Vi har godt samhold i Meråker skolekorps. Men en tur som denne bidrar utvilsomt til å gjøre samholdet blant oss enda sterkere!