Høyre i Stjørdal ble tildelt fylkespartiets organisasjonspris under årsmøtet til Trøndelag Høyre sist helg. Stjørdal Høyre leverte flest Høyrestemmer under valget i fjor høst i det gamle Nord-Trøndelag. Prisen ble utdelt av barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland.

Flest Høyre-stemmer

I begrunnelsen hater det at godt politisk og organisatorisk arbeid over tid lønner seg. Det har Stjørdal Høyre vist til det fulle.

– I konkurranse med et lokalt sterkt og synlig Senterparti og med den slitasjen mangeårig styring av kommunen kan gi, sørget de allikevel for å levere flest Høyrestemmer blant alle kommunene i Nord-Trøndelag, heter det i juryens begrunnelse.

Fylkespartiet slår fast at organisasjon og politisk innflytelse henger sammen. Valgoppslutningen står på skuldrene til en sterk og engasjerende lokalforening i Stjørdal med mye aktivitet. Medlemsveksten fortsetter. I løpet av fjoråret økte tallet på medlemmer i Høyre i Stjørdal til rundt 130.

Under fylkesårsmøtet ble Renate Trøan fra Stjørdal valgt inn i styret for fylkespartiet.

Rune Larsen som leder lokalforeningen til Høyre i Stjørdal, er ikke så rent lite stolt over anerkjennelsen fra fylkespartiet.

Finne kandidater

I løpet av våren starter Høyre i Stjørdal prosessen med å finne fram til kandidater som skal representere partiet i kommunestyret under valget neste år. Partiet starter også på arbeidet med å lage et program som partiet skal gå til valg på neste år. Målet er å øke oppslutningen for Høyre i Stjørdal enda mer.

Høyre har vært en viktig del av det borgerlige samarbeidet som har hatt flertall og styrt Stjørdal i snart tjue år. I alle disse årene har Høyre hatt vervet som varaordfører i Stjørdal.

Får gjennomslag

– Det viktigste for oss er politikken som føres, sier Larsen.

Han slår fast at målet likevel er klart:

– Stjørdal Høyre sin toppkandidat må være beredt til å ta på seg kommunens fremste verv, sier Rune Larsen.

Han mener Høyre i Stjørdal får stort gjennomslag for sin politikk i et samarbeid der alle partier må gi og ta litt.

Men hovedretningen er tydelig: Det handler om en nøktern styring av kommunens inntekter og utgifter. Likevel har Stjørdal noe til overs å drive politikk for. Og det klarer stjørdalspolitikerne uten å påføre innbyggere og bedrifter den ekstrabelastningen som eiendomsskatt vil innebære.

Forsvaret

Under årsmøtet til Trøndelag Høyre i Trondheim siste helg, fikk Stjørdal Høyre fylkespartiet med på å vedta en resolusjon om å styrke satsingen på forsvarspolitikk. Forslaget ble lagt fram a Stjørdals varaordfører Ole Hermod Sandvik og fikk full tilslutning.

Å satse på forsvaret, er viktig for hele landet, men spesielt for forsvarskommunen Stjørdal, mener Rune Larsen.

Fylkesårsmøtet i Høyre vedtok også resolusjoner der partiet støtter pelsdyrnæringen. Høyre i Trøndelag vil også ha en raskere utbygging av store, nasjonale samferdselsprosjekter. Partiet peker på det store vekstpotensialet som finnes i naturressurser og humankapital som finnes i distrikts-Norges, og framhever Trøndelag som Nordens grønne gründerregion.

Trøndelag Høyre vedtok også an uttalelse der egg- og sæddonasjon likestilles. Målet er å hjelpe ufrivillig barnløse. Samtidig vedtok fylkespartiet en resolusjon mot barneekteskap.