- Vi har en typisk fralandssituasjon. Når vinden blåser fra land blir det lite skyer på himmelen og det er situasjonen framover, sier Eirin Arnesen, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Meteorologen har familie i Stjørdal og hytte i Hegra så hun er godt kjent i landskapet når hun sjekker vinterferieværet for regionen.

- Lørdag ser det ut som det kan komme litt snø over hele Trøndelag, men det skal gi seg veldig fort. Det kan også bli frisk bris. Søndag blir derimot meget bra, og det ser ut til at det blir skyfritt over store deler av Trøndelag. Ellers utover ser det også ut til å bli fint vær i fjellområdene med lite vind, og sol mange steder i høyden. Så når folk møter på litt snø og grums på lørdag så skal man ikke miste håpet, for søndag ser ut til at det å bli veldig bra, sier Arnesen.

Rundt null

Etter søndag er prognosene mer usikre, men indikasjonene sier at temperaturene i lavlandet holder seg på rundt 0.

- Og utover uka så ser det ut til at det blir litt skyer, men det blir relativt lite vind og det er jo bra.

Arnesen sier at det ser ut som om det kommer litt mer skyer mot svenskegrensa, men dårlig vær blir det ikke.

- Noe tett skydekket blir det ikke, men det kan tetne litt til i løpet av uka i indre strøk. Det ser ut til at skyene holder seg øst for Trondheimsfjorden så det større sjanse for sol jo lengre mot Trondheim man kommer, sier hun. Både Malvik og Stjørdal ser dermed ut til å få ganske bra vær også videre i vinterferien.

Skydotter

- Det kan være det kommer inn noen skydotter utover uka, men jevnt over skal det blir lite vind og relativt høye temperaturer. Så det ligger an til å bli et godt vinterferievær. Fra og med den 22. februar kan det komme inn litt nedbør, så det beste vinterferieværet ser ut til å være i starten av vinterferien av uka, sier Arnesen.